Cât alcool consumă românii? S-au stabilit cei mai mari băutori din lume!

Celor mai mulți dintre noi ne place să ciocnim câte un pahar de băutură la evenimente și ocazii speciale, însă cine preferă o cantitate mai mare de alcool consumată?

image

CIA-ul a strâns mai multe informații în 2019, după ce a analizat câți litri de alcool sunt consumați pe cap de locuitor în 189 de țări. Rezultatul studiului lor o să te surprindă!

Dacă ne așteptam ca rușii să câștige asemenea competiție, ne înșelăm! Insulele Cook, aflate în Pacificul de Sud, sunt în topul listei, având în vedere că un om obișnuit din acest stat consumă în medie 13l de alcool pur pe an, adică mai mult de 100 de pahare de vin în 12 luni. Marea Britanie se află pe locul al 25-lea din 189 de state studiate, în timp ce SUA ocupă poziția a 35-a. Unde se află România?

Toate informațiile culese sunt incluse în World Factbook care aparține CIA, o bază de date care oferă detalii demografice despre 266 de țări. În ceea ce privește acest clasament, al celor mai mari băutori din lume, trei state care se află în Top 5 sunt din Estul Europei, unde s-a născut vodca și unde există una dintre cele mai mari rate de alcoolism din lume.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că 2,3 miliarde de oameni de pe planetă sunt considerați „băutori frecvenți”, adică consumă alcool în mod obișnuit. Trebuie luat aminte că asemena cifră înseamnă aproape 30% din întreaga populație a lumii!

Având în vedere că Ministerul Sănătății din Insulele Cook a descoperit că jumătate din cei care au participat la studiu au băut alcool în ultimele 30 de zile, s-a ajuns la concluzia că 57% dintre băutori sunt bărbați, femeile încadrându-se în doar 37%. La o singură ieșire în oraș, bărbații consumă în medie 9,5 băuturi, iar femeile – 6,3.

Europa este continentul cu cei mai mulți băutori, susține Organizația Mondială a Sănătății. Conform unor informații din 2021, englezii consumă 4,4 beri și 2,3 sticle de vin în fiecare săptămână.

Țările în care se consumă cea mai puțină cantitate de alcool sunt Bangladesh, Kuwait, Mauritania, Arabia Saudită și Somalia. În Bangladesh, consumul de alcool era interzis în momentul în care s-a realizat acest studiu, din motive religioase. Totuși, anul trecut legea s-a schimbat, iar populația majoră a țării poate consuma alcool, dar numai cu permisiune oficială. Alcoolul rămâne interzis în Kuwait, Mauritania, Arabia Saudită și Somalia.

În ceea ce îi privește pe români, aceștia se află pe locul al 14-lea din 189, după Bulgaria, Franța și Polonia.

Foto - Shuttestock



Recente

Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian  Instagram jpg
Khloe Kardashian a slabit jpg
musafiri  jpg
Gigi Hadid  sursa   Instagram jpg
lenjeria din dantelă jpg
Studiu jpg
Gisele Bündchen și copiii ei  jpg
femeie în roșu  foto   Shutterstock jpg
Emma Stone jpg
Cher jpg
Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg