Sarmale în dovleac, un deliciu de toamnă

1 52468 original jpg jpeg

Sâmbătă, 20 octombrie, pe o vreme foarte călduroasă pentru această perioadă a anului, bucureştenii s-au adunat cu mic cu mare în Parcul Acadermiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice din Bucureşti, unde a avut loc Festivalul Dovleacului.

Cu această legumă miraculoasă se pot pregăti o sumedenie de bunătăţi,dar sunt convinsă că nu aţi auzit de sarmale în dovleac. Gospodinele din Maramureş au pregătit deja cunoscutele sarmale cu păsat dis-de-dimineaţă şi le-au fiert pe jumătate într-un ceaun vechi de 200 de ani. 

Am asistat la pregătirea acestor bunătăţi  foarte atentă şi am povestit despre ce s-a întâmplat cu Iuliana Corău,una dintre gospodine. Au tăiat dovlecii în două,i-au scobit de miez,i-au umplut cu sarmale şi deasupra au aşezat bucăţi de cârnaţi şi costiţă afumate,felii de ardei gras,roşii şi pătrunjel verde.

Totul fiind aranjat,au turnat apă în dovleci şi i-au introdus într-un cuptor de pământ pe care l-au “ars” în prealabil circa o oră. Urmau să stea la “căldurică”  circa trei ore,dar între timp,s-a organizat concursul “Cea mai bună plăcintă cu dovleac”,unde au participat trei producători din trei zone ale ţării:Oltenia,Moldova şi Dobrogea.

Cei prezenţi la târg au format ad-hoc un juriu,au degustat plăcintele şi au ales plăcinta câştigătoare. Aceasta a fost plăcinta din Scărişoara,judeţul Olt,pregătită de mama Floarea. Pe locul II s-a clasat plăcinta din satul Săuceni,judeţul Suceava,iar pe locul III,cea din Medgidia,Constanţa.

Dacă vreţi să vă întâlniţi cu tradiţia satului românesc,Parcul Academei de Ştiinţe Agricole şi Silvice vă aşteaptă în fiecare weekend cu cele mai bune produse tradiţionale româneşti aduse din toate colţurile ţării.

d2eb45eff2267a5810f37440d83ba686 jpg jpeg


Recente

Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg