Satul Olimpic din Paris a rămas fără mâncare. Alimentele sunt raționalizate!

Cu numai câteva ore înainte de-a începe Olimpiada, englezii își aduceau de urgență un nou bucătar din Marea Britanie, care să rezolve criza alimentelor de la Paris.

image

„Atleții noștri au decis că preferă să mănânce în spațiul nostru din Clichy, așa că am fost nevoiți să aducem încă un bucătar pentru simplul motiv că cererea a depășit cu mult nivelul închipuit de noi înainte de-a începe Olimpiada”, a dezvăluit Andy Anson, bucătarul-șef al Asociației Olimpice Britanice, în The Times.

Cu numai o zi înainte de marea Deschidere a Olimpiadei, s-a declanșat o adevărată criză alimentară la Paris, mai exact în Satul Olimpic, unde luau masa atleții. Olimpicilor li se promiseseră mese pregătite de bucătari cu stele Michelin și, când colo, au primit o mâncare de care au început să se plângă. Drept urmare, sportivii au ajuns să-și ia preparatele la ei în Sat, ca să le prepare și să le consume acolo.

Anson a declarat că, de obicei, sunt mici probleme înainte de orice Olimpiadă, însă acum la Paris, mâncarea e o problemă majoră. „Pur și simplu, nu există destulă mâncare – ouă, carne de pui sau anumiți carbohidrați. Și mai e și calitatea îndoielnică a alimentelor – atleților le este servită carne crudă!”, a dezvăluit acesta.

„Trebuie să se îmbunătățească toate aceste aspecte radical în următoarele zile”, a ținut să precizeze bucătarul-șef britanic cu numai câteva ore înainte de-a începe Jocurile Olimpice de vară.  

Ce au de comentat organizatorii?

Sodexo Live!, care asigură cateringul în Satul Olimpic, a declarat că a primit feedback de la sportivi și că ia tot ce au ei de spus în foarte serios, specificând că volumul mâncării va fi crescut „pentru a satisface nevoile atleților”, care au „foarte mari cereri de anumite produse”.

Carrefour, care asigură în cadrul Olimpiadei nu mai puțin de 600 de tone de produse proaspete, a confirmat că „s-a cerut creșterea cantității mâncării, lucru pe care îl putem asigura”.

În ultimele zile, mai mulți olimpici au declarat că toată cantitatea de mâncare care se află în cantina Satului Olimpic e insuficientă, iar acest lucru a fost semnalat și de ziarul francez L’Equipe cu șase zile înainte de-a începe Olimpiada.

Având în vedere aprovizionarea meschină cu alimente, ouăle și carnea făcută pe grătar au trebuit raționalizate în ziua de 24 iulie, adică cu două zile înainte de ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice. Iar sportivii britanici s-au înțeles între e să boicoteze restaurantele destinate lor invocând calitatea și cantitatea deficitare a ofertei lor alimentare.

Cei care se ocupă cu asigurarea mâncării la Olimpiadă vor servi peste 13 milioane de mese în următoarea lună, în ziua de vineri, 26 iulie, ajungând la Paris 15.00 de atleți internaționali din 208 teritorii diferite.

Întrebarea e – vor avea toți sportivii ce să mănânce?

foto - Shutterstock



Recente

Cardi B  Instagram jpg
Untitled design (9) jpg
Kourtney Kardashian însărcinată  Instagram jpg
Halle Berry  sursa foto   Shutterstock jpg
Heather Locklear, Tom Cruise  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 171763271 jpg
Gillian Anderson  sursa foto   Shutterstock jpg
Shakira  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2437493777 jpg
ilioara radu pacienta 1 png
shutterstock 2390644165 jpg
casino 8809691 1280 png
vedete  foto   Shutterstock jpg
Afis KHS 2024 jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  19 2024 jpg
Kristina Joksimovic  foto   Instagram jpg
Elle Macpherson  foto   Instagram jpg
Taylor Swift  foto   Instagram jpg
shutterstock 1237299061 jpg
țară frumoasă  foto   Shutterstock jpg