Focuri de artificii de Revelion. Spectacolul celest de la Sydney, organizat din 1976 încoace, ia cu brio examenul în tehnologie

1 sydney shutterstock 1604033971 jpg jpeg

Ce-ar fi Anul Nou fără spectacolul pirotehnic nocturn, care desenează pe cer constelaţii colorate?

├Än orice col┼ú al lumii, noaptea dintre ani este magic─â. E plin─â de veselie, distrac┼úie ┼či speran┼ú─â. V─âzut─â de pe sta┼úia spa┼úial─â interna┼úional─â, planeta pare c─â-┼či deschide, pe r├ónd, sticlele cu ┼čampanie, trimi┼ú├ónd ├«n atmosfer─â flori incendiare. ┼×i, pentru cel mai frumos ÔÇ×buchetÔÇť, unii turi┼čti aleg special anumite destina┼úii pentru petrecerea Revelionului. Iat─â care este topul ora┼čelor care celebreaz─â Anul Nou cu cele mai frumoase spectacole de lumin─â.

Dubai, Emiratele Arabe Unite

Cre┼čterea meteoric─â a ├«nfloritorului Dubai a f─âcut din acesta un punct focal pentru turi┼čtii din ├«ntreaga lume. Ora┼čul care ┼či-a propus s─â bat─â record dup─â record nu doar c─â are (├«nc─â!) cea mai ├«nalt─â cl─âdire din lume, ci lanseaz─â ┼či unul dintre cele mai impresionante focuri de artificii de Revelion de pe planet─â. Nu se economise┼čte niciun ban pentru acest eveniment fenomenal, dovad─â c─â ├«n 2015 a primit recunoa┼čterea Guinness World Records pentru cele mai ├«nalte focuri de artificii lansate de pe Burj Khalifa, c├ónd au fost folosite 1,6 tone de artificii ├«n mai pu┼úin de 10 minute! Spectacolul nu se limiteaz─â ├«ns─â la turnul Burj Khalifa, ci continu─â ├«n circuit spre complexul Palm, minunatul Burj Al-Arab ┼či Jumeirah Beach Residences. Mul┼úi se adun─â l├óng─â Dubai Fountain pentru a asista la uimitorul spectacol, dublat de show-ul de lumin─â pe ap─â.

Sydney, Australia

stanga
dreapta
2 artificii 1922753369 jpg jpeg
3 dubai shutterstock 1266868570 jpg jpeg
1 sydney shutterstock 1604033971 jpg jpeg
4 new york shutterstock 1582831864 jpg jpeg
6 rio shutterstock 1562467936 jpg jpeg
8 taipei shutterstock 182535839 jpg jpeg

Un milion dintre locuitorii planetei se adun─â ├«n apropierea Operei ┼či a Portului Sydney, pentru a se bucura de spectacolul grandios care lumineaz─â maiestuoasa cl─âdire a operei. De altfel, datorit─â pozi┼úion─ârii ├«n estul extrem, Sydney este ┼či unul dintre primele ora┼če din lume care salut─â schimbarea anului. Artificiile din Sydney sunt inspirate de teme care se schimb─â ├«n mod regulat, f─âc├ónd prezentarea artificiilor unic─â ├«n fiecare an. Instantaneele spectaculoase, care ajung a doua zi la agen┼úiile de ┼čtiri sau pe re┼úele de socializare, sunt realizate de fotografii care ├«┼či ocup─â din timp locul ├«n Gr─âdina Botanic─â, pentru a fi siguri c─â ob┼úin cadrul perfect. Spectacolul celest, organizat din 1976 ├«ncoace, ├«┼či d─â mereu examenul ├«n tehnologie, cheltuind c├óte ┼čapte milioane de dolari pentru opt tone de artificii!

New York, Statele Unite ale Americii

Ora exact─â a Americii se d─â din New York, cu toate c─â Statele Unite se ├«ntind de-a lungul mai multor meridiane. Times Square ┼či bila celebr─â care cade din 1907, ├«n ultimul minut din fiecare an, adun─â un alt milion de turi┼čti sosi┼úi din toate p─âr┼úile lumii. Totul ├«ncepe la ora 18.00 cu ridicarea mingii la ├«n─âl┼úimea de 43 de metri, c├ót are st├ólpul pe care este prins─â. Tot atunci, primii participan┼úi la eveniment primesc din partea organizatorilor a┼ča-numitele party favours, mici daruri simbolice: p─âl─ârii, baloane etc. ┼×i, pe durata urm─âtoarelor ore, se deruleaz─â concerte live ┼či num─âr─âtori inverse, din or─â ├«n or─â, pentru a marca sosirea anului nou ├«n alte p─âr┼úi ale lumii. Dup─â ultima secund─â a anului, cei prezen┼úi sunt acoperi┼úi de o ploaie de artificii ┼či de confetti lansate de pe cl─âdirile din apropiere, iar cuplurile prezente marcheaz─â ├«nceputul noului an prin cel mai lung s─ârut.

Rio de Janeiro, Brazilia

S─â fii la miezul nop┼úii pe renumita plaj─â Copacabana, ├«mbr─âcat complet ├«n alb ┼či dans├ónd samba, este un must (n.r. termen din englez─â, tradus prin ÔÇ×trebuieÔÇč) de Revelion. Aproape trei milioane de oameni se ├«nghesuie pe plaja lung─â de patru kilometri ┼či dau startul petrecerii ├«n jurul orei 20.00, pentru ca la 12.00 noaptea s─â stea cu ochii a┼úinti┼úi, vreme de 20 de minute, c─âtre cer. Spectacolul de artificii se ├«nt├ómpl─â pe mare ┼či poate fi v─âzut de pe plaj─â, de pe mun┼úii din apropiere sau chiar de pe o ambarca┼úiune. Show-ul pirotehnic, concertele ┼či temperaturile perfecte atrag turi┼čti din ├«ntreaga lume pentru noaptea care face trecerea c─âtre un an ┼či mai bun.

Taipei, Taiwan

Dup─â Oceania, Taiwan este printre primele ┼ú─âri din Asia care intr─â ├«n noul an. Vedeta nop┼úii este Taipei 101, una dintre cele mai ├«nalte cl─âdiri din lume, face un contrast uria┼č cu celelalte cl─âdiri, mult mai joase, ┼či devine scen─â pentru un foc de artificii de neuitat. De pe acest zg├órie-nori se lanseaz─â buchete cu focuri de artificii din fiecare col┼ú ┼či etaj al cl─âdirii. Anul trecut, de exemplu, s-au folosit 16.000 de efecte pirotehnice ├«n timpul show-ului de cinci minute. O alt─â loca┼úie popular─â pentru care mul┼úimile se adun─â pentru a vedea focul de artificii este Sala Memorial─â Sun Yat-sen.

Madeira, Portugalia

Poate nu crede┼úi, dar unsula portughez─â ┼či-a c├ó┼čtigat locul ├«n acest top ├«n 2006, dup─â recunoa┼čterea primit─â din partea Guinness World Records. Portul Funchal g─âzduie┼čte numeroase vase de croazier─â, care se aliniaz─â pentru a oferi vizitatorilor posibilitatea de a admira artificiile. Imaginile superbe pot fi fotografiate at├ót de pe vasele de croazier,─â c├ót ┼či din Portul Funchal, iar cei mai mul┼úi turi┼čti aleg s─â petreac─â ├«ntreaga vacan┼ú─â de iarn─â aici, pentru c─â temperaturile sunt mult mai prietenoase dec├ót ├«n restul continentului, iar atmosfera este irepetabil─â.

Hong Kong, China

Chinezii s─ârb─âtoresc Noul An la alt─â dat─â dec├ót vesticii, dar pentru milioanele de turi┼čti str─âini sosi┼úi ├«n preajma Anului Nou pun la b─âtaie o parte din mecanismul lor de entertainment. S─â nu v─â mire dac─â ├«i vede┼úi pe localnici plimb├óndu-se lini┼čti┼úi, preg─âti┼úi fiind cel mult pentru un picnic. Ve┼úi sim┼úi c─â e Revelionul abia la miezul nop┼úii, c├ónd spectacolul de lumini ┼či artificii este corelat cu muzica, cel mai bun punct de vizionare fiind Victoria Harbour.

Moscova, Rusia

Dac─â ne raport─âm la Europa, atunci trebuie s─â ┼čti┼úi c─â Moscova este prima capital─â care s─ârb─âtore┼čte Revelionul, chiar dac─â popula┼úia ├«nc─â ┼úine de tradi┼úiile pe rit vechi. Pia┼úa Ro┼čie este reperul de Revelion. Cu o lungime de 330 de metri ┼či 70 de metri l─â┼úime, este cea mai cunoscut─â din Moscova, separ├ónd Kremlinul (sediul Pre┼čedin┼úiei ruse) de zona comercial─â. De altfel, este ┼či locul tradi┼úional ├«n care se ├«nt├ólnesc moscovi┼úii. O atmosfer─â special─â este pe strada Nikolaskaia, aflat─â ├«n zona Kremlinului ┼či magazinului GUM, unul din cele mai vechi centre comerciale din capitala rus─â. ┼×i, fiindc─â temperaturile sunt cobor├óte, oamenii se ├«nc─âlzesc cu ceai cald, cu tradi┼úionala votc─â sau dans├ónd.

@shutterstockRecente

Blue jpeg
Rebel Wilson jpeg
Elon Musk jpg
vineri jpg
Tom Hanks ╚Öi Rita Wilson au fost depista╚Ťi pozitiv cu COVID 19 la ├«nceputul lunii martie  jpeg
numerologie
Victoria Beckham jpg
Elvis Presley
Copii jpg
Shurubel 1 jpeg
Regina Victoria ÔÇô secven╚Ťe jpeg
Cameron Diaz jpg
Kate Hudson jpg
Kate Middleton în verde OK Mag jpg
andreea mantea
profetie   shutterstock 430507258 jpg
minciuna   shutterstock 1929158141 jpg
kim kardashian fata jpg
aursiargintaec@clickpentrufemei ro jpg
ZM RO elderflower Advertorial 900x500px LO 01 1 jpg