FOTO Cât de adorabil! Cum arată „cel mai simpatic‟ animal de pe planetă

În această lume, există un mamifer special care și-a câștigat numele de „cel mai simpatic animal de pe planetă‟. Cum se numește această creatură simpatică, dar și unde trăiește ea? Trebuie să știi că această specie a devenit virală în mediul online! 

image

Animalele sunt extrem de simpatice, însă, conform internauților, unul în mod special. Este vorba despre quokka, un mamifer marsupial, rudă aproapiată a cangurului, care trăiește în vegetația din vestul Australiei.

Citește și: Cea mai mare pisică din lume trăiește în Australia, cântărește 15 kilograme și mănâncă numai carne de cangur

Un animal extrem de prietenos

Quokka este un animal extrem de prietenos, de mici dimensiuni. El poate ajunge până la 21 de centimetri în înălțime și cântărește mai puțin de 11 kilograme. 

Nu îi este frică de contactul cu oamenii, așa că nu este de mirare de ce internetul este plin de poze cu turiști care s-au fotografiat cu acest animal, (vezi în galerie foto!).

De altfel, el și-a câștigat numele de „cel mai simpatic animal‟, deoarece a devenit viral pe internet, unde apare în mai multe fotografii, zâmbind în cele mai drăguțe moduri.

Vezi și: 5 cazuri dificile de crimă rezolvate cu ajutorul animalelor

Cu toate acestea, interacțiunea cu acest animal trebuie limitată doar la poze. De exemplu, pe Insula Rottnest, unde trăiesc cei mai mulți quokka, este ilegal să atingi un astfel de animal sau să îl hrănești cu mâncare proprie, deoarece este sensibil la hrana umană. 

Specia este pe cale de dispariție 

Un quokka se hrănește doar cu vegetale și depozitează grăsime în coadă pentru perioada rece, când nu găsește suficientă hrană cu care să se alimenteze. De asemenea, quokka sapă tuneluri în vegetație pentru a se odihni și sare precum cangurii. 

Din păcate, schimbările climatice și seceta din Australia au dus la distrugerea habitatelor și la dispariția anumitor specii. Este cazul și speciei de quokka, care este pe cale de dispariție, relatează publicația „Grunge‟. Cel mai mulți pui de quokka mor vara, din cauza lipsei de apă. 

Sursă foto: Pinterest, Shutterstock 



Recente

obiceiuri demodate jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Eva Mendes, Ryan Gosling  jpg
cuplu  foto   Shutterstock jpg
Singurul om inmormantat pe Luna  Sursa foto shutterstock 1454730908 jpg
Emmanuel Macron, Brigitte Macron  foto Shutterstock jpg
Robert Downey Jr, Susan Downey  jpeg
Matthew Perry, în comă două săptămâni colaj  Sursa   Shutterstock jpg
Camilla Parker jpeg
Click! Pentru Femei jpeg
Olivia Munn, Christie Brinkley  foto   Shutterstock jpg
Chuck Norris  foto   Shutterstock, Imdb jpg
Familia Regala, obiceiuri alimentare jpg
Sharon Stone și Billy Baldwin  foto   Shutterstock, Sliver (1993) jpg
haine jpg
Angelina Jolie jpg
Lily Allen  foto   Shutterstock jpg
probleme in cuplu jpg
menstruatie  jpg
Christina Applegate jpg