FOTO Cât de adorabil! Cum arată „cel mai simpatic‟ animal de pe planetă

În această lume, există un mamifer special care și-a câștigat numele de „cel mai simpatic animal de pe planetă‟. Cum se numește această creatură simpatică, dar și unde trăiește ea? Trebuie să știi că această specie a devenit virală în mediul online! 

image

Animalele sunt extrem de simpatice, însă, conform internauților, unul în mod special. Este vorba despre quokka, un mamifer marsupial, rudă aproapiată a cangurului, care trăiește în vegetația din vestul Australiei.

Citește și: Cea mai mare pisică din lume trăiește în Australia, cântărește 15 kilograme și mănâncă numai carne de cangur

Un animal extrem de prietenos

Quokka este un animal extrem de prietenos, de mici dimensiuni. El poate ajunge până la 21 de centimetri în înălțime și cântărește mai puțin de 11 kilograme. 

Nu îi este frică de contactul cu oamenii, așa că nu este de mirare de ce internetul este plin de poze cu turiști care s-au fotografiat cu acest animal, (vezi în galerie foto!).

De altfel, el și-a câștigat numele de „cel mai simpatic animal‟, deoarece a devenit viral pe internet, unde apare în mai multe fotografii, zâmbind în cele mai drăguțe moduri.

Vezi și: 5 cazuri dificile de crimă rezolvate cu ajutorul animalelor

Cu toate acestea, interacțiunea cu acest animal trebuie limitată doar la poze. De exemplu, pe Insula Rottnest, unde trăiesc cei mai mulți quokka, este ilegal să atingi un astfel de animal sau să îl hrănești cu mâncare proprie, deoarece este sensibil la hrana umană. 

Specia este pe cale de dispariție 

Un quokka se hrănește doar cu vegetale și depozitează grăsime în coadă pentru perioada rece, când nu găsește suficientă hrană cu care să se alimenteze. De asemenea, quokka sapă tuneluri în vegetație pentru a se odihni și sare precum cangurii. 

Din păcate, schimbările climatice și seceta din Australia au dus la distrugerea habitatelor și la dispariția anumitor specii. Este cazul și speciei de quokka, care este pe cale de dispariție, relatează publicația „Grunge‟. Cel mai mulți pui de quokka mor vara, din cauza lipsei de apă. 

Sursă foto: Pinterest, Shutterstock Recente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg