FOTO Femeile-girafă: motivul bizar pentru care îşi alungesc gâtul

1 shutterstock 1698308281 jpg jpeg

Reprezentantele sexului frumos din Kayan Lahwi (Padaung), minoritate etnică aflată la graniţa dintre Thailanda şi Myanmar, sunt cunoscute pentru o particularitate interesantă: au gâturi care par alungite cu ajutorul inelelor.

În anii 1990, în contextul conflictelor militare din Myanmar (Birmania), mulţi membri ai minorităţii etnice din Kayan Lahwi, care erau persecutaţi, au ales să plece în Thailanda vecină. Această minoritate trăieşte la graniţa de nord. Femeile din cadrul acestei grupări etnice sunt numite şi femei-girafă, pentru că au gâturile care par mai lungi, impresie dată de numeroasele inele aflate în această parte a corpului.

Colierele spiralate sunt purtate de la vârsta de cinci ani

Fetiţele din acest grup etnic primesc încă de la cinci ani aceste coliere spiralate pe care trebuie să le poarte în jurul gâtului. Pe măsură ce cresc, ele primesc inele mai mari. Colierele spiralate pun presiune asupra claviculei şi ajung să o deformeze, dând impresia unui gât mai lung. Este un obicei care produce durere şi diformitate.

Care este simbolul inelelor din jurul gâtului

Se consideră că motivul principal al obiceiului alungirii gâtului este cel aşa-zis estetic: femeile cu acest colier spiralat în jurul gâtului par mai atractive în rândul bărbaţilor. De asemenea, antropologii au mai găsit şi alte motive ale acestei practici. Astfel, se consideră că inelele le-ar proteja de muşcăturile de tigru sau că le-ar face pe femei să semene cu un dragon, creatură importantă în folclorul acestei minorităţi.

În Myanmar, s-a descurajat tradiţia purtării inelelor spiralate, deoarece regimul militar a dorit să dea o imagine „mai occidentală” acestei ţări. Chiar şi în rândul acestei minorităţi, unele femei au renunţat să mai poarte inele în jurul gâtului.

Este bine de ştiut că femeile-girafă sunt şi o atracţie turistică importantă, fiind un element important al identităţii culturale a acestei minorităţi.

Un obicei asemănător este întâlnit şi la femeile dintr-un grup etnic din Africa de Sud (Ndebele).   Recente

prenume bebelus jpg
Ivanka Trump, Donald Trump sursa  Shutterstock jpg
Ce averi au celebritățile de la Hollywood jpg
actrița Jessica Alba sursa  Shutterstock jpg
Click jpeg
1 printul william shutterstock 1288925734 jpg jpeg
kim kardashian jpg
Olivia Newton John, ultimul mesaj sursa  Shutterstock jpg
Brendan Fraser jpeg
Chandler Bing jpeg
Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg