Istoria ghicitului în stele: cum au apărut zodiacele

horoscop jpeg

De când lumea, oamenii au fost fascinaţi de cer, de stelele îndepărtate şi mişcarea lor. Acest interes (ce datează din antichitate, de la civilizaţiile vechi) a dus la importante evoluţii în gândirea umană.

Spre exemplu,crearea calendarului – pe baza observaţiilor cerului şi a schimbărilor din natură – a avut un rol esenţial în dezvoltarea societăţilor umane de-a lungul istoriei. Iar credinţa oamenilor în astrologie – în corespondenţa dintre schimbările celeste şi evenimentele terestre – a jucat de asemenea un rol semnificativ în istoria umanităţii,influenţând cultura şi viziunea despre lume a multor societăţi.

 

Mesopotamia. Babilon.

Primele observaţii astronomice datează de la vechile civilizaţii mesopotamiene,unde ştim că în jurul anului 3000 î.Hr. oamenii deja cunoşteau constelaţiile. Babilonienii,începând cu mileniul II î.Hr.,au fost primii mari astronomi şi tot ei au creat conceptul de zodiac. Astfel,babilonienii şi-au dat seama că zodiacul – înţeles ca succesiunea constelaţiior pe cer – poate servi drept etalon de măsurare a timpului dacă este împărţit în segmente egale. Aşa au fost alese 12 constelaţii pentru reprezentarea acestor segmente,dintre care multe au fost identificate cu nume de animale. Aşadar,primul rol al zodiacului a fost cel de a face o legătură între constelaţiile de pe cer şi perioadele diferite ale anului. Au apărut ulterior şi teoriile astrologice privind posibilele legături dintre poziţia stelelor pe cer şi influenţa lor asupra oamenilor. 

Grecia

După babilonieni,a fost rândul grecilor să avanseze în studiul astronomiei şi astrologiei,cea din urmă intrând sub influenţa panteonului religios grec. Astfel,puse în legătură cu planetele şi constelaţiile,divinităţile greceşti şi-au pus amprenta asupra astrologiei şi odată cu creşterea interesului oamenilor pentru această ramură pseudoştiinţifică,zodiacul a început să fie folosit pentru previziuni. Zodiacul european s-a dezvoltat pornind de la modelul grecesc,răspândit apoi şi în Orient în perioada elenistică.Recente

Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg
Coperta CPF 20 jpg
regina cu catelul jpg
Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice serial Friends jpg
Amal si George Clooney jpg
Un obiect extraterestru descoperit în mormântul faraonului Tutankhamon sursa foto  Shutterstock jpg
Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
2 copii print george printesa charlotte png png
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg