Locurile de muncă ale unor scriitori celebri. Franz Kafka, angajat model

1 shutterstock 668650186 jpg jpeg

Înainte de a ajunge celebri şi de a câştiga din cărţile lor, mulţi scriitori au fost nevoiţi să muncească. Unii dintre ei au avut slujbe interesante, la care probabil nu ne-am fi gândit.

Agatha Christie

Celebra autoare de romane poliţiste a lucrat, în timpul Primului Război Mondial, ca voluntar într-un centru de asistenţă medicală pentru soldaţii britanici răniţi. După doi ani, ea a fost numită asistent de farmacist.

Franz Kafka

Scriitor evreu de limbă germană, Franz Kafka a lucrat un an, fără să fie plătit, ca funcţionar juridic pentru o firmă de asigurări. După alte nouă luni, timp în care a primit salariu, scriitorul a decis să renunţe la acest post, pentru că nu mai avea timp să scrie. Cu toate că nu îşi adora locurile de muncă, scriitorul a fost descris de superiorii săi ca un angajat model.

Charles Dickens

Încă de la 12 ani, Charles Dickens, părintele literar al lui Oliver Twist şi al lui David Copperfield, a muncit într-o fabrică de creme de ghete, câştigând şase şilingi pe săptămână. Apoi, a lucrat într-un cabinet de avocatură, însă nu i-a plăcut prea mult această activitate, devenind, în final, ziarist.

Arthur Conan Doyle

Creatorul lui Sherlock Holmes, scriitorul britanic Arthur Conan Doyle a studiat medicina la Universitatea din Edinburgh. El a lucrat apoi ca medic chirurg pe nave de croazieră, iar la întoarcerea în Anglia a lucrat într-un spital din Hampshire. A avut grijă şi de pacienţi, şi de operele sale.

George Orwell

Scriitorul englez George Orwell lucra, la 19 ani, alături de poliţia din Birmania. După câţiva ani, a fost mutat într-o regiune din nordul Indiei, îmbolnăvindu-se de febra Dengue. După ce a fost trimis acasă, în Anglia, a demisionat şi s-a dedicat carierei de scriitor.Recente

Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg