Locurile de muncă ale unor scriitori celebri. Franz Kafka, angajat model

1 shutterstock 668650186 jpg jpeg

Înainte de a ajunge celebri şi de a câştiga din cărţile lor, mulţi scriitori au fost nevoiţi să muncească. Unii dintre ei au avut slujbe interesante, la care probabil nu ne-am fi gândit.

Agatha Christie

Celebra autoare de romane poliţiste a lucrat, în timpul Primului Război Mondial, ca voluntar într-un centru de asistenţă medicală pentru soldaţii britanici răniţi. După doi ani, ea a fost numită asistent de farmacist.

Franz Kafka

Scriitor evreu de limbă germană, Franz Kafka a lucrat un an, fără să fie plătit, ca funcţionar juridic pentru o firmă de asigurări. După alte nouă luni, timp în care a primit salariu, scriitorul a decis să renunţe la acest post, pentru că nu mai avea timp să scrie. Cu toate că nu îşi adora locurile de muncă, scriitorul a fost descris de superiorii săi ca un angajat model.

Charles Dickens

Încă de la 12 ani, Charles Dickens, părintele literar al lui Oliver Twist şi al lui David Copperfield, a muncit într-o fabrică de creme de ghete, câştigând şase şilingi pe săptămână. Apoi, a lucrat într-un cabinet de avocatură, însă nu i-a plăcut prea mult această activitate, devenind, în final, ziarist.

Arthur Conan Doyle

Creatorul lui Sherlock Holmes, scriitorul britanic Arthur Conan Doyle a studiat medicina la Universitatea din Edinburgh. El a lucrat apoi ca medic chirurg pe nave de croazieră, iar la întoarcerea în Anglia a lucrat într-un spital din Hampshire. A avut grijă şi de pacienţi, şi de operele sale.

George Orwell

Scriitorul englez George Orwell lucra, la 19 ani, alături de poliţia din Birmania. După câţiva ani, a fost mutat într-o regiune din nordul Indiei, îmbolnăvindu-se de febra Dengue. După ce a fost trimis acasă, în Anglia, a demisionat şi s-a dedicat carierei de scriitor.



Recente

Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg