Locurile magice din România unde te încarci cu energie. Unde se află locul sacru botezat de daci „Zona Nemuririi“

1 shutterstock 2009416904 jpg jpeg

Pe întreaga planetă se află 15 puncte energetice, 7 dintre ele, considerate a fi şi cele mai puternice, aflându-se pe teritoriul ţării noastre. Ce mistere ascund şi ce puteri nebănuite au?

Cu mii de ani în urmă, premergător primelor religii şi cu mult timp înainte de-a exista noţiunea de science-fiction, oamenii ştiau de existenţa unor locuri stranii, „binefăcătoare“, unde energiile pământului se întâlnesc şi nasc fenomene bizare, pe care vechile populaţii le atribuiau uriaşilor sau zeităţilor, cărora le închinau temple ori megaliţi. Milenii mai târziu, oamenii de ştiinţă explică încărcătura acestor locuri drept noduri energetice rezultate din ciocnirea „biocurenţilor inteligenţi“ ai planetei. Iar specialiştii cred că în România se află unele dintre cele mai puternice puncte energetice din întreaga lume.

Sfinxul din Bucegi

6 sfinx bucegi 386883829 jpg jpeg

Considerat un punct energetic extrem de puternic, acest cap din piatră care priveşte în zare a născut numeroase legende. El străjuieşte Muntele Sacru al dacilor (Kogayon), fiind parte a unui trigon energetic: Peştera lui Zalmoxe (azi Peştera Ialomicioarei)-Babele şi Sfinxul-Vârful Omu (numit şi Vârf al Cerului). La poalele Sfinxului, se închinau preoţii veniţi să stea de vorbă cu zeii, chiar sub ochii Babelor. Astăzi, în jurul acestuia apar, la anumite intervale, conuri de lumină care se rotesc ca un vortex de nori, capul părând să prindă viaţă sub chipul unui dac cu cuşmă. Tot atunci se înregistrează semnale radio venite dinspre  interiorul muntelui. Un alt fenomen ciudat are loc în fiecare an, la data de 28 noiembrie, când razele soarelui contruiesc o piramidă energetică în jurul chipului sculptat în piatră. Legenda spune că, la acea dată, Decebal şi-ar fi ucis fiul, chiar în acest loc, ca sacrificiu ritualic, pentru a-l trimite ca mesager zeilor.

În Bucegi se crede că se află cel mai important punct energetic al lumii, centrul acestuia fiind situat chiar în apropierea Vârfului Omu (unde apar curcubee strălucitoare inexplicabile).

Cetatea Sarmizegetusa

5 sarmizegetusa 2103772952 jpg jpeg

Capitala Daciei preromane din inima Munţilor Orăştiei este comparabilă cu Stonehenge şi Acropole, ca simbol cultural-religos. Străbunii noştri căutau punctele energetice cu ajutorul fântânarilor, pentru a amplifica puterea rugăciunilor şi a vindecărilor. Incinta sacră a dacilor era o fortăreaţă cu şase sanctuare şi un altar megalitic cu inscripţii într-o limbă necunoscută, despre care se crede că ar fi limba Lemuriei, continentul pierdut. Interesant este că, sub platoul greu accesibil, noile tehnologii de scanare a subsolului au relevat existenţa unei aşezări subterane, a unei reţele de tuneluri (multe prăbuşite), a unor gropi conice şi a trei piramide îngropate. Cu toate acestea, situl, care face azi parte dintr-o arie protejată, nu a fost deloc exploatat, fiind lăsat la mila naturii. Singurii care au avut curiozitatea să caute sub primul strat de pământ sunt vânătorii de comori, căutători ai legendarului tezaur dacic, care ar include acele brăţări orgonice cu puteri telepatice. Locul este vizitat şi de ezoterişti, care atribuie puteri roţii de andezid, sanctuarelor arhaice şi celebrului „calendar“, care ar activa concentrarea şi creativitatea.

Şinca veche

7 sinca veche 739091992 jpg jpeg

Undeva între Braşov şi Făgăraş, se află un loc ferit de lume, despre care se spune că ar avea puterea de-a materializa gândurile. Acest lăcaş săpat în piatră şi numit Templul Dorinţelor, Templul Ursitelor, Grota de la Şinca Veche sau chiar Templul Extratereştrilor, are origini dacice şi ascunde numeroase taine, încă nedescifrate. Ca şi mânăstirea rupestră, aflată în apropiere şi cu o vechime de peste 7.000 de ani, este un loc în care pătrund energiile pozitive şi, deseori, e decorul unor fenomene paranormale: se aud voci ca nişte coruri de călugări, în fotografii apar sfere luminoase etc. O legendă veche spune că oamenilor cu inima curată şi plină de credinţă li se îndeplinesc dorinţele în acest lăcaş de cult, ba mai mult, sunt vindecaţi de boli.

Pietrele lui Solomon

4 pietrele lui solomon 768472198 jpg jpeg

Iubitorii muntelui cunosc bine aceste formaţiuni geologice deosebite din Masivul Postăvarul, fundalul preferat al braşovenilor pentru picnic şi plimbare. De acest loc se leagă mai multe legende. Una povesteşte cum un rege maghiar, în fuga lui de turci, ar fi sărit cu calul peste prăpastia dintre stâncile ce marginesc defileul râului Valea cu Apă (denumite ulterior Pietrele lui Solomon), urmăritorii săi cazând în prăpastie. În saltul lui, regelui şi-a pierdut coroana la rădăcina unui copac, fiind găsită abia sute de ani mai târziu de un sătean, pe locul în care se află acum Casa Sfatului. De-aici, Braşovul a căpătat numele de Kronstadt (oraşul Coroanei). O altă legendă spune că Solomon şi-ar fi ucis fratele, ca să îi ia locul pe tron. De durere, mama sa l-a alungat şi l-a blestemat să moară de cum se întâlneşte cu un om de rând. Ieşindu-i în cale un păstor, Solomon s-a speriat şi a tras atât de tare hăţurile calului, încât acesta a sărit în prăpastie. Iar coroana lui a ajuns, la fel, la baza unui copac. Dincolo de aceste poveşti, între cele două stânci ce mărginesc prăpastia s-ar fi format o zonă cu perturbaţii magnetice. Un lucru benefic, cred specialiştii, dat fiind faptul că ionii negativi prezenţi în aer pot ameliora bolile cardio-vasculare.

Valea Ialomiţei

9 shutterstock 1271731375 jpg jpeg

Un alt loc sacru pentru daci, botezat „Zona Nemuririi“, se află în Cheile Zănoaga, între Lacul Bolboci şi Scropoasa, la cele „Şapte Izvoare“ cu „apă vie“, cu puteri vindecătoare. Ştiinţa a demonstrat că, într-adevăr, apa ce izvorăşte din Peştera Ialomicioara, în care se află un imens lac subteran, e lipsită de orice bacterie şi azotaţi, puritatea ei datorându-se unui câmp magnetic sau unui zăcământ de argint, care o filtrează. Tot în peşteră se află o sală numită „altar“, unde se crede că se oficiau ritualuri, şi un bolovan, despre care legendele spun că a fost dăruit oamenilor de zeul Zamolxe pentru a le împlini dorinţele celor care îl ating. În apropierea peşterii se află şi „Gura de Rai“, o pantă pe care, dacă o urci, nu oboseşti, ci dimpotrivă, te încarci cu energie.

Masivul Ceahlău

10 shutterstock 1326499667 jpg jpeg

Un alt munte sfânt al lui Zamolxe este scena unui alt fenomen impresionant, numit „Umbra piramidei“. În fiecare an, în jurul datei de 6 august, la răsăritul soarelui, umbra vârfului Toaca şi cea a stâncii Piatra Ciobanului formează o piramidă uriaşă, cu baza perfect pătrată (având dublul lungimii piramidei lui Keops, din Egipt), proiectată peste Valea Bistricioarei, care poate fi văzută timp de o oră şi jumătate.

Peştera Polovragi

10 shutterstock 1326499667 jpg jpeg

Sau „Peştera fără capăt“, veche de 7 milioane de ani, cu desene rupestre şi texte cu scriere cuneiformă, unde se crede ca Zamolxe îi învăţa pe vraci tehnici de tămăduire a sufletului şi trupului, cu ajutorul plantei numite polovragă. Mai târziu, călugării care s-au adăpostit în peşteră au preluat reţeta acestor vindecări. Ghizii de azi susţin că în „Galeria Ispăşirii“ este ceva obişnuit să simţi furnicături pe mâini, chiar în dreptul „Tronului lui Zamolxe“, bioenergeticienii explicând că Polovragiul are o încărcătură energetică ce ajută la tonifierea generală a organismului. Doar 800 de metri sunt vizitabili din cei peste 10 kilometri exploraţi de speologi.

Alte puncte energetice

Vârful Gugu din Munţii Retezat-Godeanu

Rarău-Pietrele Doamnei-Giumalău

Triunghiul Corbii de Piatră-Cetăţuia Negru Vodă- Bisericile rupestre Nămăieşti

Ţara Haţegului

Pădurea Hoia-Baciu

Lacul Sfânta Ana

Băile Herculane

Panteonul de la Căscioarele

Canionul 7 scări

@shutterstock



Recente

Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg