Măşti reparatoare pentru părul deteriorat. Sunt excelente pentru regenerarea şi hrănirea firelor de păr
Uscătorul, placa de păr sau ondulatorul pot îmbunătăţi aspectul părului, însă utilizarea lor în exces duce, în timp, la deteriorarea podoabei capilare. Îţi recomandăm să ai pe aproape aceste măşti hrănitoare, cu efect reparator intens, pentru ca părul tău să nu mai aibă de suferit.
Adesea, deteriorarea firului de păr are legătură în mod direct cu deshidratarea lui. Uscarea excesivă, folosirea ustensilelor de coafare, lipsa vitaminelor şi a proteinelor din dietă, factorii de mediu, precum vântul, soarele puternic sau radiaţiile ultraviolete, spălatul părului în exces, dar şi lipsa de hidratare se numără printre factorii care pot diminua calitatea firelor de păr. Astăzi, saloanele de înfrumuseţare pun la dispoziţia clientelor o mulţime de tratamente speciale pentru repararea şi regenerarea părului, însă şi tratamentele naturiste, realizate în casă, dau rezultate foarte bune. Măştile naturiste sunt excelente pentru calmarea şi repararea părului, hrănesc şi hidratează firele şi pot fi preparate foarte uşor, din ingrediente accesibile.
Citeşte şi: Uită de vopseaua de păr! Aceste metode naturale te vor ajuta să scapi de firele albe
Uleiul de cocos echilibrează pH-ul scalpului
Uleiul de cocos nu este bun numai la gătit. Bogat în vitamine şi în minerale, acesta hidratează şi hrăneşte părul, echilibrează nivelul de pH al scalpului, regenerează vârfurile despicate şi previne pierderea de proteine din structura părului. Îl poţi folosi în combinaţie cu miere, care hidratează şi intră adânc în firul de păr, datorită proprietăţilor emoliente. Ai nevoie de două-patru linguri de ulei de cocos şi o lingură de miere. Amestecă ingredientele şi aplică pe părul proaspăt curat şi umed. Acoperă părul cu un prosop 30 şi 60 de minute, apoi spală-l cu un şampon. Aplică această mască de două-trei ori pe săptămână, cât simţi că are nevoie părul tău.
Redă-i sănătatea folosind masca cu banane
Bananele sunt bogate în potasiu, magneziu şi în vitamina B6, substanţe excelente pentru păr şi scalp. Aceste fructe îmbunătăţesc rezistenţa firului de păr, hidratează scalpul şi conferă strălucire podoabei capilare. De asemenea, vitamina C combate radicalii liberi, iar biotina contribuie la regenerarea părului. Pentru o mască regenerantă, ai nevoie de o banană coaptă, o lingură de miere şi o lingură de ulei de măsline sau ulei de cocos. Amestecă ingredientele şi aplică pe părul umed. Lasă să acţioneze 30-60 de minute, apoi spală părul cu şampon.
Regenerează părul cu lapte de migdale
Migdalele reprezintă o sursă excelentă de proteine, un element esenţial al structurii părului. De asemenea, migdalele conţin multă vitamina E, substanţă care favorizează creşterea părului şi regenerează firul. Poţi folosi lapte de migdale, în combinaţie cu albuş de ou, alimente bogate în aminoacizi esenţiali pentru un păr puternic şi sănătos. Ai nevoie de patru albuşuri, cinci linguri de lapte de migdale şi două linguri de ulei de cocos. Bate bine într-un recipient toate ingredientele, apoi aplică masca pe părul umed. Acoperă părul cu un prosop 45 de minute, apoi şamponează şi aplică balsamul obişnuit.
Sursă foto: Shutterstock