STUDIU Câinii pot fi „umani“ într-un mod în care niciun alt animal nu reuşeşte

1 shutterstock 267449483 jpg jpeg

Câinii sunt într-adevăr „cei mai buni prieteni ai oamenilor” şi devin „umani” într-un mod în care alte animale nu o pot face, relevă un studiu recent.

Cercetătorii de la Universitatea Duke spun că 14.000 de ani de domesticire joacă un rol important în acest sens, iar cânii au evoluat pentru a înţelege gesturile umane şi pentru a căuta ajutor şi protecţie la oameni într-un mod în care alte animale nu o fac.

Echipa de cercetători a precizat că rezultatele studiului arată că aceste mamifere înţeleg instinctiv oamenii. „Câinii se nasc cu această abilitate înnăscută de a înţelege că noi comunicăm cu ei şi încercăm să cooperăm cu ei”, a spus Brian Hare, profesor de antropologie.

Dr. Brian Hare crede că cercetarea oferă una dintre cele mai puternice dovezi de până acum despre „ipoteza domesticirii”. În urmă cu mai bine de 14.000 de ani, câinii şi lupii actuali au avut un strămoş comun. Modul în care aceşti prădători temuţi s-au transformat în cel mai bun prieten al omului este încă un mister.

O teorie este că, atunci când oamenii şi lupii s-au întâlnit pentru prima dată, numai cei mai prietenoşi lupi ar fi fost toleraţi şi ar fi ajuns să se hrănească cu resturile lăsate de oameni, în loc să fugă. Astfel, lupii mai agresivi sau cei temători au fugit sau au fost alungaţi, iar cei prietenoşi au supravieţuit şi au transmis mai departe aceste gene. Astfel, generaţie după generaţie, ei s-au apropiat de oameni, până când descendenţii lor, câinii de astăzi, au devenit experţi în interacţiunea cu oamenii, reuşind să le descifreze gesturile şi intenţiile.

FOTO Shutterstock



Recente

festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg