Tu ştii să alegi corect demachiantul? Iată de ce să ţii cont!

1 shutterstock 200099165 jpg jpeg

Este bine să ştii că problemele pielii ar putea fi cauzate de utilizarea unui demachiant nepotrivit. Pe termen lung, folosirea greşită a produsului de curăţare îşi poate lăsa amprente nedorite pe chipul tău.

Indiferent dacă te machiezi sau nu, demachierea este o etapă de îngrijire peste care nu trebuie să treci. Este nevoie de curăţarea feţei de două ori pe zi: dimineaţa (pentru a elimina sebumul acumulat noaptea) şi seara (pentru a îndepărta atât machiajul, cât şi impurităţi precum praful). Fără demachiere, pielea se „asfixiază”, devine ternă, iar riscul apariţiei coşurilor este mai mare.    

Ten uscat? Produsele cremoase sunt soluţia!

Expuse mai mult efectelor poluării, agresiunii vremii, dar şi machiajului, tenul uscat şi cel sensibil au nevoie de produse speciale de îngrijire, care să aducă un plus de hidratare. În acest caz, este indicată folosirea unui demachiant cremos, bogat în acizi graşi esenţiali, care conferă supleţe pielii.

Ce demachiant alegi: sub formă de lapte, creme, emulsii sau uleiuri. Pentru eliminarea resturilor de machiaj, dar şi pentru un plus de prospeţime, aplică la final apă minerală sau o loţiune tonică. Evită apa de la robinet, întrucât calcarul conţinut dăunează tenului uscat şi celui sensibil, dar şi produsele care conţin alcool sau parfum. Dimineaţa se poate recurge doar la pulverizarea unei apei termale, pentru ca seara să se respecte paşii demachierii complete.

Spumele, potrivite pentru tenul gras

În afară de îndepărtarea machiajului, obiectivele pentru tenul gras sunt eliminarea excesului de sebum, curăţarea în profunzime şi închiderea porilor.

cele mai potrivite sunt gelurile şi spumele, care se aplică pe pielea umedă, evitându-se zona ochilor. Sunt ideale şi produsele cu uleiuri esenţiale sau cu zinc (acest mineral reglează producţia de sebum) ori loţiunea micelară. Evită produsele uleioase dacă ai tenul gras.

Laptele, indicat pentru pielea normală

Cel mai dorit tip de ten este cel normal, întrucât nu implică prebleme precum excesul de sebum sau uscarea excesivă.

laptele este cea mai potrivită variantă de demachiant pentru pielea normală. La final, se aplică o loţiune tonică sau o apă florală (precum cea de trandafiri).

Tenul mixt, pretenţios

Pielea mixtă are atât porţiuni grase, în cunoscuta zonă T (bărbie, nas, frunte), cât şi uscate sau normale (obraji). Iată de ce produsele de demachiere trebuie să respecte atât necesităţile tenului gras, cât şi pe cele ale tenului uscat sau normal, cu alte cuvinte să cureţe în profunzime, dar şi să hidrateze.  

Ce demachiant alegi: fie alegi, pentru zonele grase, spumă sau gel, iar pentru obraji, un lapte demachiant, fie optezi pentru apa micelară.

Ce este loţiunea micelară

Curăţarea obrajilor, a ochilor şi a buzelor doar cu un sigur produs? Da, acest lucru este posibil, cu ajutorul loţiunii micelare. Aceasta este o soluţie pe bază ansambluri moleculare (micelii), care captează machiajul, resturile de sebum şi alte impurităţi, fără a mai avea nevoie de apă tonică sau de clătire. Loţiunea micelară este adaptată nevoilor tuturor tipurilor de piele.   

Care sunt etapele demachieriiRecente

Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry  Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg