3 întrebări despre tratamentele pentru picioare obosite cu Oana Turcu

1 57499 original jpg jpeg

Oana Turcu este doctor în ştiinţa şi tehnica produselor de erboristerie, dietetice şi cosmetice. Iată câteva sfaturi pe care ţi le oferă.

Băile cu săruri aromate ajută la relaxarea picioarelor?

Căldura apei şi substanţele introduse în baie (infuzii sau decocturi de plante, uleiuri esenţiale, sare marină) provoacă dilatarea vaselor de sânge şi accelerarea circulaţiei sangvine, ceea ce conduce la creşterea frecvenţei cardiace. Lavanda are reputaţia de a trata durerile musculare, precum şi unele afecţiuni ale pielii. Aşadar, e bine să faci o baie caldă, în care să torni 5-8 picături de ulei esenţial.

Ce fel de produse de îngrijire ar trebui să folosim?  

Durerile de picioare sunt mai intense la schimbarea de vreme, dar şi după o zi de muncă stresantă, cu alergătură multă. Nu te îndrepta spre dulăpiorul cu analgezice care oricum nu-şi fac treaba nici pe jumătate din cât ar trebui! Apelează la produse naturiste, care dau o senzaţie de uşurare imediată şi prelungită pentru picioarele obosite, umflate, grele şi cu celulită, după o discuţie cu terapeutul tău.

Cum prevenim varicele?

Deşi varicele par semne ale bătrâneţii, de fapt femeile tinere sunt foarte expuse la riscul de a dezvolta o astfel de afecţiune. Înainte de apariţia vaselor de sânge mărite, simptomele afecţiunii sunt de cele mai multe ori oboseala picioarelor şi senzaţia de greutate. Din fericire, există remedii naturiste pentru prevenirea varicelor, dintre care vă recomand în special o cremă bogată cu gheara-diavolului şi arnică.  



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg