A simţit că dă naştere fetiţei ei pe Marte sau într-un OZN. Destăinuirile unei tinere devenită mamă în pandemie

1 img 20200519 122855 jpg jpeg

Venirea pe lume a unui copil este mereu întâmpinată cu emoţie, dar complicatul an 2020 a făcut din cel mai aşteptat eveniment al unei familii un adevărat test de anduranţă.

Ana-Maria S. este o proaspătă mămică, ce a ales să ne povestească experienţa sa şi credem cu tărie că fiecare femeie care a devenit (din nou) mamă în acest an a avut parte de emoţii puternice, contradictorii, copleşitoare. „Nu sunt o mamă tânără, copilul meu venind pe lume când aproape împlineam 39 de ani. Veţi înţelege, deci, că aveam deja unele emoţii legate de vârstă şi de complicaţiile care pot apărea în dezvoltarea fătului la femeile care aleg să devină mame după 35 de ani. Cu atât mai mult cu cât era vorba despre primul copil, apărut după o sarcină pierdută în urmă cu un an.

Inutil să vă mai spun şi că cei mai mulţi dintre medicii care m-au monitorizat s-au dovedit a fi ei înşişi reticenţi, din cauza vârstei mele şi a corpolenţei mele nu chiar de 90-60-90, avertizându-mă din start că pot face diabet gestaţional ori preeclampsie sau că bebeluşul meu va avea un risc crescut de-a dezvolta sindromul Dawn şi alte malformaţii‟, începe tânăra să povestească.

Sarcina a fost uşoară, naşterea, o provocare

Şi-a văzut fetiţa doar 3 secunde

Cu toate că făcuse testul pentru coronavirus cu multe ore înainte, fiind weekend, laboratorul spitalului nu-l putea opera, aşa că a fost trimis către specialiştii Institutului Cantacuzino, cu care conducerea spitalului încheiase un acord de efectuare a analizelor. Şi, deşi rezultatele veneau, de obicei, în maximum 24 de ore, în acel weekend aşteptarea s-a prelungit nefiresc de mult. O aşteptare dureroasă, în singurătatea salonului din aripa galbenă, unde primea îngrijirile necesare de la acelaşi personal „mascat‟ şi de unde ţinea legătura prin telefon cu secţia de neonatologie pentru a se asigura că micuţa ei este bine. 

Tânjea după o veste...

 Practic, e

După 4 zile de aşteptare şi plâns a venit rezultatul

Nimic din această poveste nu e ficţiune! Şi nimic din ce v-am spus nu e exagerat! E viaţă pură! Iar voi, mămicilor şi viitoarelor mămici, nici nu ştiţi câtă putere zace în voi! Nu amânaţi vizitele la medic şi continuaţi să aveţi grijă de voi, să mâncaţi corect, să vă odihniţi şi să aveţi gânduri pozitive pentru bebeluşul vostru. Iar când se apropie momentul, ideal ar fi să aveţi deja testul COVID-19 făcut, pentru a nu sta departe de copil nicio clipă. Dacă, însă, veţi ajunge să treceţi printr-o situaţie similară cu a mea, nu disperaţi! Medicii sunt alături de voi, iar copilul vă va zâmbi de îndată ce va fi lângă voi! Naştere uşoară, dragelor! Şi nu uitaţi, în ciuda pandemiei, viaţa îşi continuă cursul‟, încheie proaspăta mămică, fericită că în prezent totul este bine, fetiţa este sănătoasă şi îi bucură pe părinţi cu zâmbete şi chicoteli cristaline de bebeluş.Recente

Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg
Cea mai in varsta castigatoare a unui premiu Grammy Sursa imagine Instagram angelaalvarez1927 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg
Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg