Adio, pistrui! Află cum poţi îi poţi estompa cu produse pe care le ai în bucătărie
Nu, pistruii nu sunt un defect! Dimpotrivă, ai fi surprinsă să afli că, de fapt, posesoarele acestor mici „constelaţii” pe nas sau pe obraz sunt considerate femei cu o frumuseţe specială. Totuşi, majoritatea are tendinţa să le ascundă sub machiaj sau încearcă să le estompeze.
Pistruii apar, în general, pe pielea deschisă la culoare. Sunt mai vizibili pe zonele expuse constant la soare, precum faţa, gâtul şi mâinile. Dacă observi modificări în ceea ce priveşte forma, dimensiunile, culoarea sau textura pistruilor, este indicat să mergi la medicul dermatolog. Într-un vas de ceramiă, zdrobeşte 2-3 felii de miez de pepene roşu sau galben. Aplică sub formă de mască pe faţa curată şi lasă să acţioneze 10-15 minute. Clăteşte cu apă călduţă. Pepenele catifelează, calmează tenul iritat şi ajută la estomparea pistruilor şi petelor pigmentare.
Infuzie de pătrunjel
Pătrunjelul este un remediu frecvent utilizat în tratarea pistruilor, deoarece are un conţinut ridicat de vitamina C, magneziu, calciu, precum şi potasiu. Aceşti nutrimenţi sunt necesari în menţinerea unei producţii de colagen normale. De asemenea, pătrunjelul are proprietăţi de albire a pielii. Toarnă o cană de apă clocotită peste 3 linguriţe de frunze uscate, acoperă cu un capac şi lasă la infuzat 30 de minute. După răcire, strecoară şi aplică pe zonele cu pistrui. Lasă să acţioneze 30 de minute, apoi clăteşte cu apă călduţă. Repetă tratamentul cel puţin 7 zile.
Cataplasme cu castraveţi
Poţi diminua intesitatea pistruilor cu suc de castravete. Dă prin răzătoare 2-3 castraveţi şi întinde-i pe faţă. Lasă să acţioneze cel puţin 20 de minute. Fă tratamentul de 3 ori pe zi, până când apar rezultatele dorite.
Ceai de păpădie
Proprietăţile de albire pe care le are păpădia o recomandă în remediile pentru estomparea pistruilor. Fierbe, 15 minute, într-o cană cu apă, 2 linguri de rădăcină tocată mărunt de păpădie. Acoperă şi lasă la infuzat 10 minute. După răcire, spală faţa şi decolteul cu acest ceai şi nu te clăti decât după ce au trecut 30 de minute. Pentru combaterea pistruilor poţi utiliza şi laptele de păpădie. Extrage lichidul din tulpină şi aplică-l direct pe zonele cu pistrui.
Cataplasme cu ceapă
Şi câteva ingrediente din bucătărie te pot scăpa de pistrui şi pete. Sulful conţinut de ceapă ajută la ameliorarea treptată a pistruilor, aceştia devenind mai puţin vizibili. Taie felii o ceapă, apoi masează zonele cu pete. Lasă să acţioneze aproximativ 15 minute. Dacă vrei să ai rezultate, fă acest procedeu în mod regulat.
Suc de lămâie
Dacă ai în casă o lămâie, foloseşte-o ca să scapi de pistrui şi de petele de soare. Tot ce trebuie să faci este să aplici sucul de la o jumătate de lămâie pe zonele cu pistrui şi să masezi pielea uşor. Lasă să acţioneze 15 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă. Repetă procedeul de 2 ori pe zi, până când observi că pistruii sau petele de soare încep să se estompeze.