Alfred Hitckcock nu suporta ouăle, dar adora sângele: „Mi-e frică de ouă!”

Faimosul regizor britanic, care și-a făcut o carieră fulminantă din a speria oamenii în sălile de cinema cu frici iraționale expuse pe marele ecran, avea și el propriile fobii.

alfred hitchcock jpeg

Temerile iraționale ale lui Hitchcock s-au extins și în domeniul gastronomic. Alfred era un gurmand cu o poftă insațiabilă, jurnalistul George Ross descriindu-l, la un moment dat, ca un „Budha gastronomic care atinge Nirvana doar cu stomacul plin”, susține The Newark Advocate.

În timp ce faimosul regizor adora mâncarea – în mod special friptura fiartă de la 21 Club din Manhattan și din restaurantul Simpson din Londra – exista un aliment de care nu se atingea niciodată. Nu suporta ouăle! Dar nu doar că nu-i plăcea gustul ouălelor, ci suferea cu adevărat de ovofobie, acea teamă irațională de ouă. Sau cel puțin asta i-a spus jurnalistului italian în 1963.

În mai 1963, când Alfred Hitchcock și-a lansat filmul „Păsările” la Festivalul de Film de la Cannes, a avut o conversație îndelungată cu Oriana Fallaci despre tot felul de subiecte, inclusiv despre fricile lui. „Mi-e teamă de tot: hoți, polițiști, mulțimi, întuneric, zilele de duminică”, i-a dezvăluit Hitchcock lui Fallaci. Iar ouăle erau în topul listei lui de temeri paralizante!

„Mi-e frică de ouă! Ceea ce simt e mai mult decât frică, mă revoltă ouăle!”, a ținut acesta să precizeze. „Acea chestie albicioasă și rotunjită, care n-are nicio gaură și pe care, atunci când o spargi, apare chestia galbenă, rotundă, fără nicio gaură... Brrr!! Ați văzut ceva mai revoltător decât un ou care, atunci când se sparge, iese din el un lichid galben?!”, a dezvăluit una dintre cele mai pregnante figuri de la Hollywood, care a recunoscut, în același timp, că considera sângele mult mai atrăgător decât un ou.

„Sângele e vesel, roșu”, i-a mărturisit legendarul superstar din Cetatea Filmului lui Fallaci. „Dar gălbenușul e galben, revoltător! Nu l-am gustat niciodată!”, a continuat la fel de revoltat. Totuși, se pare că Alfred a exagereat cu asemenea declarație și că, de fapt, a gustat, la un moment dat, un ou, două.

„Cred că am gustat un ou sau două la viața mea, când eram foarte tânăr”, a declarat Hitchcock la un moment dat. Marele regizor pare că a moștenit fobia de ouă de la tatăl lui, care disprețuia complet ouăle și brânza, și care nu ascundea deloc acest lucru.  



Recente

Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian  Instagram jpg
Khloe Kardashian a slabit jpg
musafiri  jpg
Gigi Hadid  sursa   Instagram jpg
lenjeria din dantelă jpg
Studiu jpg
Gisele Bündchen și copiii ei  jpg
femeie în roșu  foto   Shutterstock jpg
Emma Stone jpg
Cher jpg
Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg