Atenţie! Este vremea dermatitelor atopice!

1 61489 original jpg jpeg

Ai pete roşii pe piele, uscate, care se descuamează când te scarpini? E posibil să ai dermatită atopică, o afecţiune care se agravează vara. Cu toate astea, nu te îngrijora! Soluţii ca s-o ţii sub control există!

Vara,căldurile şi transpiraţia excesivă pot agrava dermatita atopică (inflamaţie a pielii sub forma unor pete roşii,cu conţinut lichid). De aceea,trebuie să eviţi expunerea excesivă la razele de soare. Hidratarea permanentă înainte şi după plajă este indispensabilă.

Stresul,un factor declanşator

Dermatita atopică este o boală de piele necontagioasă. „Este o afecţiune cu evoluţie cronică şi poate debuta chiar din primele luni de viaţă”,spune dermatologul Mihaela Leventer. 

La adulţi,eczema poate reapărea din cauza imunităţii scăzute,a stresului,din cauza intoleranţelor la anumite alimente (lapte,ouă,carne,arahide etc.),dar şi a unor produse de înfrumuseţare de proastă calitate.

Cum se manifestă?

La copiii până în cinci ani,petele roşii pot apărea pe faţă,braţe şi pe corp. „Prin scărpinare,se pot suprainfecta cu stafilococ auriu ceea ce agravează erupţia”,spune dermatologul.

La adulţi,în stadii mai avansate,palmele pot deveni foarte uscate şi fisurate. Asociate cu dermatita atopică,pacienţii mai pot avea şi alte alergii. În cazul copiilor,afecţiunea se poate croniciza sau ameliora pe măsură ce cresc.

Emolierea pielii cu loţiuni pe bază de extracte naturale (unt de shea) previne exfolierea ei şi infecţiile specifice verii

Hidratarea,cheia tratamentului

Medicul dermatolog îţi poate indica,pe termen scurt,creme cu cortizon. Pe termen lung,îţi poate prescrie unguente care stimulează sistemul de apărare a pielii şi medicamente antialergice.

O măsură de prevenţie

Emolierea pielii după baie cu o cremă naturală previne afecţiu­nea. În plus,evitaţi detergenţii obişnuiţi şi utilizaţi produse de spălare blânde. Scoateţi alimentele alergene din meniul zilnic (coloranţi,conservanţi,fructe de mare etc.).Recente

Adam și Eva Foto  Shutterstock jpg
Ben Affleck jpeg
Khloe Kardashian foto  Instagram jpg
Vedere jpg
Priyanka Chopra jpg
Coperta CPF 7 png
Cum sa citesti liniile din palma pentru a afla cati copii vei avea Sursa foto shutterstock 114300868 jpg
Jake Harper jpeg
Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg