Barack Obama, primul președinte care a câștigat un Emmy?

Fostul președinte american a primit laude și trofee întreaga sa carieră politică. Însă, în mod surprinzător, a luat acasă și un Emmy, premiul destinat actorilor de televiziune.

image

Revista TIME l-a numit Persoana Anului în 2008, după ce fusese ales președinte pentru prima dată, după care, în 2012, a primit aceeași distincție, susține CBS News, cu ocazia celui de-al doilea său mandat prezidențial. Comitetul norvegian i-a acordat Premiul Nobel pentru Pace în 2009, iar, în urma unui sondaj din 2021, americanii l-au votat „Cel mai bun președinte al SUA” din ultimii 40 de ani.

Mai mult, Obama este câștigătorul a două premii Grammy, ambele la categoria „Cel mai bun album vorbit” – unul, în 2006, când a narat autobiografia „Dreams from My Father”, și celălalt, în 2008, pentru audiobook-ul lui „The Audacity of Hope”, ne informează Reuters. Și, pe lângă toate acestea, Barack se poate mândri, mai nou, și cu un Emmy.

Pe 3 septembrie 2022, fostul șef de stat american a primit Emmy-ul 2022, la categoria „Cel mai bun narator”, pentru munca sa depusă la realizarea documentatului „Our Great National Parks”, în special pentru primul episod, „A World of Wonder”.

Documentarul, care are cinci părți, este produs de compania soților Obama, Higher Ground, ca urmare a contractului semnat de Barack și Michelle cu cei de la Netflix. Fiecare episod ne arată peisaje de basm și animale din întreaga lume, din Indonezia până în Australia și Kenya.

„Un pește care poate merge. Hipopotami care fac surf și încearcă să prindă fiecare val. Specii care nu mai pot fi găsite nicăieri pe Pământ”, ne spune cel de-al 44-lea președinte american în trailer-ul seriei decumentare.

Totuși e primul președinte care a câștigat un Emmy?

image

O singur alt președinte american a mai primit, în viața lui, un premiu Emmy: Dwight Eisenhower. În 1956, „Ike” a primit premiul onorific după ce susținuse o conferință de presă televizată cu un an înainte, prima organizată vreodată de un președinte american.

Obama mai are puțin și face rost de toate premiile importante din showbiz - Emmy, Grammy, Oscar și Tony. O infimă parte din celebritățile de la Hollywood au reușit să aibă toate aceste premii - Whoopi Goldberg și Rita Moreno, mai exact – iar Barack Obama e pe urmele lor.

Foto - Shutterstock



Recente

insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg