Barack Obama, primul președinte care a câștigat un Emmy?

Fostul președinte american a primit laude și trofee întreaga sa carieră politică. Însă, în mod surprinzător, a luat acasă și un Emmy, premiul destinat actorilor de televiziune.

image

Revista TIME l-a numit Persoana Anului în 2008, după ce fusese ales președinte pentru prima dată, după care, în 2012, a primit aceeași distincție, susține CBS News, cu ocazia celui de-al doilea său mandat prezidențial. Comitetul norvegian i-a acordat Premiul Nobel pentru Pace în 2009, iar, în urma unui sondaj din 2021, americanii l-au votat „Cel mai bun președinte al SUA” din ultimii 40 de ani.

Mai mult, Obama este câștigătorul a două premii Grammy, ambele la categoria „Cel mai bun album vorbit” – unul, în 2006, când a narat autobiografia „Dreams from My Father”, și celălalt, în 2008, pentru audiobook-ul lui „The Audacity of Hope”, ne informează Reuters. Și, pe lângă toate acestea, Barack se poate mândri, mai nou, și cu un Emmy.

Pe 3 septembrie 2022, fostul șef de stat american a primit Emmy-ul 2022, la categoria „Cel mai bun narator”, pentru munca sa depusă la realizarea documentatului „Our Great National Parks”, în special pentru primul episod, „A World of Wonder”.

Documentarul, care are cinci părți, este produs de compania soților Obama, Higher Ground, ca urmare a contractului semnat de Barack și Michelle cu cei de la Netflix. Fiecare episod ne arată peisaje de basm și animale din întreaga lume, din Indonezia până în Australia și Kenya.

„Un pește care poate merge. Hipopotami care fac surf și încearcă să prindă fiecare val. Specii care nu mai pot fi găsite nicăieri pe Pământ”, ne spune cel de-al 44-lea președinte american în trailer-ul seriei decumentare.

Totuși e primul președinte care a câștigat un Emmy?

image

O singur alt președinte american a mai primit, în viața lui, un premiu Emmy: Dwight Eisenhower. În 1956, „Ike” a primit premiul onorific după ce susținuse o conferință de presă televizată cu un an înainte, prima organizată vreodată de un președinte american.

Obama mai are puțin și face rost de toate premiile importante din showbiz - Emmy, Grammy, Oscar și Tony. O infimă parte din celebritățile de la Hollywood au reușit să aibă toate aceste premii - Whoopi Goldberg și Rita Moreno, mai exact – iar Barack Obama e pe urmele lor.

Foto - ShutterstockRecente

Menopauza jpg
Ireland Baldwin jpg
Pamela Anderson carieră foto  Shutterstock jpg
Papa Benedict sursa  Shutterstock jpg
Iti place muzica live Iata top 3 restaurante pe care nu trebuie sa le ratezi in Bucuresti jpg
zi norocoasa shutterstock 1937419057 jpg
Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg
Dans jpg
jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg
SAGA jpg
Jennifer Lopez, anastasia Soare sursa  Instagram jpg
Tom Cruise jpeg
Magda Vasiliu (5) jpg
Regele Charles al III lea Sursa foto shutterstock 765355024 jpg