Buze dulci numai bune de sărutat!
Pare un vis irealizabil să ai buze pline, seducătoare, care să atragă privirile tuturor? Ei bine, dacă eşti perseverentă şi pui în practică următoarele sfaturi, o să rămâi impresionată de rezultate. Nu ne rămâne decât să-ţi urăm succes în operaţiunea „Şi eu pot avea buze apetisante“!
Nu toate ne-am născut cu buze generoase ca ale actriţei Angelina Jolie,iar ca să dai fuga la vreun salon unde să ţi le injectezi cu botox sau cu alte substanţe te costă mulţi bani,plus că nu te încântă deloc ideea. Bun,poate că forma naturală a buzelor tale nu e perfectă,însă asta nu înseamnă că nu poţi să le evidenţiezi folosindu-te de alte tertipuri feminine extrem de utile,cum ar fi să foloseşti un ruj provocator sau un gloss care să le dea un farmec aparte şi care să le menţină hidratate.
Catifelate şi mătăsoase
Vremea în schimbare,vântul,poluarea,razele dăunătoare ale soarelui,fumatul,deshidratarea,folosirea excesivă a cosmeticelor şi consumul de cafea sau de alimente nesănătoase duc la deshidratarea buzelor şi aşa lipsite de glande sebacee.
De asemenea,la fel ca pielea,mai ales pe măsură ce înaintezi în vârstă,buzele tind să-şi piardă din culoarea naturală şi să se păteze. Dacă vrei să încetineşti sau chiar să opreşti aceste procese,ai grijă să exfoliezi buzele periodic,pentru a elimina celulele moarte. Pe lângă exfoliantele din comerţ,îţi poţi face un gomaj cu ce ai prin casă. Amestecă două linguriţe cu zahăr brun şi o jumătate de linguriţă cu ulei de măsline,dă-te cu această compoziţie pe buze şi apoi clăteşte-le cu apă călduţă.
Balsamul potrivit nevoilor tale
În geanta fiecărei femei ar trebui să se găsească un balsam de buze sau,cum i se mai zice în popor,un strugurel. El acţionează ca o barieră între mediul exterior şi pielea din această zonă,menţine apa şi nu permite astfel deshidratarea.
La fel de bune pentru hrănirea buzelor sunt şi produsele bio,pe care le găseşti chiar la tine în bucătărie. După fiecare masă,dar şi seara,înainte de culcare,tamponezi pielea cu o felie de castravete şi apoi ungi buzele cu vaselină cosmetică sau cu puţin unt,neapărat fără sare. La fel de util este să combini o linguriţă de ulei de migdale cu o linguriţă cu miere şi să-ţi masezi buzele,fără a te clăti.
La ce să fii atentă
Machiajul excesiv poate să lase urme neplăcute pe buzele tale. Ai grijă să alegi cosmetice emoliente,cu ingrediente active sănătoase,care să regenereze pielea şi să-i redea supleţea şi culoarea naturală. Evită formulele de ruj,gloss sau luciu,care rezistă foarte mult,deoarece nu conţin grăsimi şi usucă pielea. La fel de important este să verifici termenul de valabilitate a produselor folosite,deoarece rişti ca produsele expirate să usuce pielea de pe buze.
Nuanţele-vedetă în 2013
Printre cele mai apreciate rujuri pentru acest an se numără produsele care-ţi colorează buzele în nuanţe diversificate de roz,roşu,purpuriu şi bej. Merg asortate cu toate obiectele vestimentare,cu unghiile multicolore sau cu accesoriile preferate.