Cât costă să fii îngropat lângă Marilyn Monroe şi Hugh Hefner

1 profimedia 0517321479 jpg jpeg

Se spune că totul în viaţă se plăteşte, chiar şi moartea. Lucru foarte adevărat când vine vorba despre locurile de veci de peste din prin lume, fie că vorbim de cimitirul parizian Pere Lachaise sau Westwood Village Memorial Cemetery din Los Angeles, unde este înmormântată Marilyn Monroe.

Pe 4 august 1962, Marilyn Monroe a murit la vârsta de 36 de ani, cauza oficială a decesului fiind sinuciderea cauzată de o supradoză de somnifere. Artista a fost găsită dezbrăcată, întinsă pe patul său, ţinând telefonul în mână.

Imediat au apărut mai multe ipoteze: suicid, accident şi crimă. Teoria sinuciderii este cea mai verosimilă, mai ales că nu era prima tentativă de acest gen, iar Marilyn încercase deja de patru ori să-şi ia viaţa.

Tragicul eveniment a ţinut prima pagină a publicaţiilor importante din întreaga lume, care au titrat: „Marilyn Monroe, găsită moartă“, „Marilyn Monroe s-a sinucis“, „Accident sau sinucidere?“,„Nimeni nu a revendicat trupul lui Marilyn Monroe la morgă“.

Citeşte şi

Pere-Lachaise, cimitirul apărut după o criză a locurilor de veci şi refuzat de parizieni. Ce „ritualuri“ ciudate au loc la unele morminte

50 de ani de la misterioasa moarte a lui Jim Morrison. „De unde ştii că era Jim în sicriu şi nu 75 de kilograme de nisip?“

În cele din urmă, Marilyn Monroe a fost înmormântată la cimitirul Westwood Memorial Park, din Los Angeles. Cu câteva luni înainte de a muri, reluase legătura cu fostul ei soţ, jucătorul de baseball Joe DiMaggio (foto 1 şi 2 galerie) şi, se pare, cei doi urmau să se recăsătorească pe 8 august 1962, potrivit BBC. DiMaggio a organizat ceremonia şi nu a invitat pe nimeni de la Hollywood, deoarece îi considera pe cei din anturajul actriţei răspunzători de moartea acesteia. Timp de 20 de ani, DiMaggio a trimis în fiecare săptămână trandafiri roşii la mormântul actriţei. Sportivul nu s-a recăsătorit niciodată, iar ultimele sale cuvine, când a încetat din viaţă, în 1999, au fost: „În sfârşit, o voi reîntâlni pe Marilyn!“.

Ca în cazul multor celebrităţi, mormântul actriţei a devenit un loc de pelerinaj, iar cimitirul în sine este o atracţie turistică, la fel ca celebrul Pere Lachaise, deoarece aici sunt îngropate mai multe celebrităţi: Natalie Wood, Truman Capote şi Farrah Fawcett.

Rămăşiţele divei hollywoodiene se află în cripta cu numărul 24. Este uşor recognoscibilă, deoarece este acoperită de urme de ruj, lăsate de fanii care vizitează cimitirul chiar şi azi, la 59 de ani de la moartea actriţei. În 1992, magnatul Playboy Hugh Hefner a cumpărat cripta de lângă Monroe pentru 75.000 de dolari. Hefner a cumpărat acest loc de veci datorită conexiunii pe care o avea cu Marilyn Monroe: ambii s-au născut în 1926, iar Monroe a apărut pe prima copertă a revistei Playboy, în 1953. Astăzi, o altă criptă de lângă mormintele celor două simboluri ale sexului este la vânzare pentru un preţ foarte mare.

Potrivit presei din SUA, mormântul de lângă Monroe şi Hefner a fost scos la vânzare pentru nu mai puţiin de 2 milioane de dolari. Cripta a aparţinut compozitorului Jerry Herman, cunoscut pe Broadway pentru musicalul „Hello Dolly!” Herman a cumpărat cripta în 1997, dar, când a murit, în 2019, a fost îngropat lângă mama sa în New Jersey. De aceea, membrii familiei sale vând acum cripta.

FOTO Profimedia, ShutterstockRecente

Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg