Ce a furat John Lennon în prima lui ieșire din țară. A schimbat muzica The Beatles!

Fostul membru al trupei The Beatles și-a amintit, la un moment dat, prima călătorie a formației în Europa. S-a întâmplat în 1960, cei patru muzicieni britanici au trecut granița cu mașina luând feribotul din Harwich. Însă altă amintire a devenit de-a dreptul memorabilă din acea deplasare!

John Lennon, de la copilul abandonat de părinți, la cel mai iubit muzician al tuturor timpurilor jpeg

„Allan Williams ne-a luat cu microbuzul, am traversat Olanda și am furat niște chestii de pe-acolo…”, a recunoscut Lennon ulterior fără să intenționzeze că spună exact despre ce obiecte luate fără plată vorbea. Totuși, s-a aflat despre ce-a fost vorba…

O anumită întâmplare a rămas vie în memoria regretatului star rock și are de-a face cu ce s-a întâmplat în orașul olandez Arnhem, cunoscut în întreaga lume pentru cimitirul Arnhem Oosterbeek, în care și-au găsit odihna de veci sute de soldați britanici din al Doilea Război Mondial.

Impresarul trupei, Allan Williams, a ținut să precizeze că vizita la cimitirul Arnhem a fost plină de emoție pentru membrii formației, mai ales pentru Lennon, care lipsește cu desăvârșire din fotografiile realizate acolo. Sensibil peste măsură, John a fost extrem de impresionat de numărul mare de morminte din cimitir, toate acele victime ale războiului având aceeași vârstă tânără ca ei. Astfel, Lennon a decis să rămână în microbuz și să lipsească de la ședința foto de-acolo.  

Pe lângă faptul că era sensibil, Lennon mai avea și o latură rebelă a personalității sale… Astfel, după acel moment emoționant din cimitir, și-a dorit să iasă în evidență cu ceva ce i-ar impresiona cu siguranță pe colegii lui. Williams și muzicienii au intrat într-un magazin muzical din Olanda și, la ieșire, au avut parte de surpriza vieții lor.

John le-a arătat ce furase el din acel magazin – o muzicuță. Managerul trupei a rămas stană de piatră, temându-se să nu fie cu toții arestați până să ajungă în Hamburg din cauza furtului comis de liderul formației.

Dar de ce era John Lennon obsedat de muzicuțe? El a învățat să cânte la ele de mic. În copilărie, a primit un astfel de instrument muzical de la un musafir de-al familiei, Harold Phillips, care l-a provocat pe micuț să învețe un cântec la muzicuță într-o singură zi. Băiatul a reușit să învețe două melodii la acea muzicuță și a câștigat premiul - muzicuța musafirului.

Așadar, nu e nicio surpriză că Lennon pusese ochii pe acel instrument muzical în magazinul din Arnhem și nici că acesta a cântat la muzicuță tot restul călătoriei.

Cu toate că The Beatles este cunoscută ca o formație cu un sound format preponderant de chitară, au existat melodii compuse cu muzicuța ca instrument principal sau măcar inclus în restul orchestrației.

Dacă n-ar fi fost infracțiunea comisă de Lennon în prima lor ieșire din țară, single-ul lor de debut, „Love Me Do”, ar fi sunat complet diferit. Song Facts ne informează că muzicuța auzită în acea piesă este exact cea furată de John în prima lor călătorie în Europa!Recente

jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg
SAGA jpg
Jennifer Lopez, anastasia Soare sursa  Instagram jpg
Tom Cruise jpeg
Magda Vasiliu (5) jpg
Regele Charles al III lea Sursa foto shutterstock 765355024 jpg
Pamela Anderson sursa  Variety jpg
Creier jpg
Beyoncé jpg
Vin Diesel cu soția sursa  Shutterstock jpg
Madonna, Mariah Carey sursa  Shutterstock jpg
Justin Bieber jpg
Kate Hudson, actrița Goldie Hawn sursa  shutterstock jpg
Reguli bizare impuse de Regina Victoria la propria inmormantare Sursa foto shutterstock 169010507 jpg
Riley Keough, Elvis Presley, sursa  Shutterstock jpg
Meghan Markle in lacrimi jpeg