Ce a furat John Lennon în prima lui ieșire din țară. A schimbat muzica The Beatles!

Fostul membru al trupei The Beatles și-a amintit, la un moment dat, prima călătorie a formației în Europa. S-a întâmplat în 1960, cei patru muzicieni britanici au trecut granița cu mașina luând feribotul din Harwich. Însă altă amintire a devenit de-a dreptul memorabilă din acea deplasare!

John Lennon, de la copilul abandonat de părinți, la cel mai iubit muzician al tuturor timpurilor jpeg

„Allan Williams ne-a luat cu microbuzul, am traversat Olanda și am furat niște chestii de pe-acolo…”, a recunoscut Lennon ulterior fără să intenționzeze că spună exact despre ce obiecte luate fără plată vorbea. Totuși, s-a aflat despre ce-a fost vorba…

O anumită întâmplare a rămas vie în memoria regretatului star rock și are de-a face cu ce s-a întâmplat în orașul olandez Arnhem, cunoscut în întreaga lume pentru cimitirul Arnhem Oosterbeek, în care și-au găsit odihna de veci sute de soldați britanici din al Doilea Război Mondial.

Impresarul trupei, Allan Williams, a ținut să precizeze că vizita la cimitirul Arnhem a fost plină de emoție pentru membrii formației, mai ales pentru Lennon, care lipsește cu desăvârșire din fotografiile realizate acolo. Sensibil peste măsură, John a fost extrem de impresionat de numărul mare de morminte din cimitir, toate acele victime ale războiului având aceeași vârstă tânără ca ei. Astfel, Lennon a decis să rămână în microbuz și să lipsească de la ședința foto de-acolo.  

Pe lângă faptul că era sensibil, Lennon mai avea și o latură rebelă a personalității sale… Astfel, după acel moment emoționant din cimitir, și-a dorit să iasă în evidență cu ceva ce i-ar impresiona cu siguranță pe colegii lui. Williams și muzicienii au intrat într-un magazin muzical din Olanda și, la ieșire, au avut parte de surpriza vieții lor.

John le-a arătat ce furase el din acel magazin – o muzicuță. Managerul trupei a rămas stană de piatră, temându-se să nu fie cu toții arestați până să ajungă în Hamburg din cauza furtului comis de liderul formației.

Dar de ce era John Lennon obsedat de muzicuțe? El a învățat să cânte la ele de mic. În copilărie, a primit un astfel de instrument muzical de la un musafir de-al familiei, Harold Phillips, care l-a provocat pe micuț să învețe un cântec la muzicuță într-o singură zi. Băiatul a reușit să învețe două melodii la acea muzicuță și a câștigat premiul - muzicuța musafirului.

Așadar, nu e nicio surpriză că Lennon pusese ochii pe acel instrument muzical în magazinul din Arnhem și nici că acesta a cântat la muzicuță tot restul călătoriei.

Cu toate că The Beatles este cunoscută ca o formație cu un sound format preponderant de chitară, au existat melodii compuse cu muzicuța ca instrument principal sau măcar inclus în restul orchestrației.

Dacă n-ar fi fost infracțiunea comisă de Lennon în prima lor ieșire din țară, single-ul lor de debut, „Love Me Do”, ar fi sunat complet diferit. Song Facts ne informează că muzicuța auzită în acea piesă este exact cea furată de John în prima lor călătorie în Europa!



Recente

Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg