Ce este Prosopagnozsa, afecțiunea care îl ține pe Brad Pitt în casă

Probabil te aștepți ca o vedetă aflată la nivelul lui Brad Pitt (58 de ani) să fie cu nasul pe sus! Motivul, totuși, nu este faima și nici averea actorului, ci mai degrabă o afecțiune care îi limitează interacțiunile sociale. 

image

Brad Pitt este un actor foarte apreciat, însă viața sa socială nu este atât de impresionantă, precum am crede. El spune că îi este foarte greu să-și amintească fețele oamenilor pe care i-a cunoscut recent, lucru care îl transformă într-o persoană „egoistă‟ și „lipsită de respect‟, după spusele sale: „Atât de mulți oameni mă urăsc pentru că spun că sunt lipsit de respect‟, a mărturisit vedeta. 

Afecțiunea care îl limitează

Brad Pitt consideră că suferă de prosopagnosie, o afecțiune care îl impiedică să rețină chipurile persoanelor din jur: „Am jurat pe Dumnezeu și mi-am spus că anul acesta, o să fac față, dar lucrurile pur și simplu s-au înrăutățit. I-am întrebat unde ne-am întâlnit ultima oară, iar oamenii s-au simțit jigniți. Enervez mulți oameni, iar ei spun că sunt egoist și îngâmfat. Este un mister pentru mine, omule. Nu pot să rețin o față!‟, spunea actorul, într-un interviu, frustrat pentru cele întâmplate. 

Pitt spune că această problemă i-a provocat multă durere, de-a lungul timpului și preferă să petreacă mai mult timp acasă: „Nimeni nu mă crede! De aceea, stau mai mult pe acasă. Chiar vreau să întâlnesc o altă persoană ca mine‟, a mărturisit recent, pentru revista „GQ‟. 

Citește și: Brad Pitt, în dificultate să-și găsească parteneră după despărțirea de Angelina Jolie. Ce fel de iubită vrea? 

Ce este Prosopagnosia 

Prosopagnosia, numită și „orbire facială‟, este un deficit în ceea ce privește identificarea fețelor persoanelor din familie și a celor din jur. Există oameni care nu își recunosc propriul chip în oglindă, animalele sau anumite obiecte personale. Prosopagnozia este o afecțiune neurologică, care poate să apară în urma unui accident vascular cerebral sau în urma unei leziuni cerebrale. De reținut că această afecțiune nu are legătură cu pierderile de memorie!

Vezi și: Au purtat ochelari. Brad Pitt nu își mai vedea prietenii pe stradă, Nicole Kidman aproape orbise

Prosopagnozia afectează relațiile interpresonale și poate conduce chiar la anxietate și depresie. Ca urmare, persoanele cu această afecțiune pot să devină retrase, evitând interacțiunile incomode.

Pentru că nu există un tratament specific, cei cu prosopagnozie se bazează mai mult pe indicii externe pentru a-și aminti identitatea unei persoane, cum ar fi o tunsore distinctă sau un stil vestimentar aparte.

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg