Ce nu trebuie să faci dacă ai pielea uscată
Oricât de multă atenţie ai acordă îngrijirii pielii, aceasta are tendinţa să se usuce şi să se descuameze. Pentru a nu agrava problema, iată ce nu trebuie să faci dacă ai pielea uscată.
Faci duşuri fierbinţi
Apa fierbinte îndepărtează stratul de uleiuri naturale de la suprafaţa pielii. Pentru a evita acest lucru,apa trebuie să fie caldă,însă nu fierbinte,iar duşurile trebuie să fie cât mai scurte. De asemenea,multe persoane consideră că exfolierea este benefică pielii,aşadar apelează des la ea. Însă,pentru persoanele cu piele uscată este mai indicată frecarea pielii cu un prosop puţin mai aspru,decât clasica exfoliere.
Te expui la frig
Protecţia împotriva intemperiilor naturii este esenţială pentru cei care au piele uscată. Frigul,aerul uscat din timpul iernii şi căldura artificială din interiorul camerelor grăbesc procesul de deshidratare. Aşadar,poartă mănuşi,fulare şi acoperă-ţi capul cu o căciulă sau o pălărie,şi astfel vei crea o barieră de protecţie împotriva frigului.
Ignori simptomele
Uneori,pielea excesiv de uscată este un prim semn al unei afecţiuni mai grave,care necesită asistenţă medicală. De exemplu,pielea uscatăeste un simptom al diabetului sau al unor probleme tiroidiene. De asemenea,s-ar putea să ai nevoie de o cremă hidratantă care se eliberează cu prescripţie de la medic.
Foloseşti substanţe care te irită
Anumite fibre textile sau substanţe din componenţa detergenţilor pot grăbi uscarea pielii. Acest lucru se întâmplă mai des în cazul persoanelor care suferă de alergii sau au pielea mai sensibilă. Aşadar,foloseşte produse create special pentru piele sensibilă,care să nu conţină conservanţi sau parfumuri.
Apelezi la produse cu alcool
Utilizarea produselor cu un conţinut ridicat de alcool poate fi nocivă pentru pielea uscată. Alcoolul distruge bariera de protecţie a pielii şi permite substanţelor iritative să acţioneze.