Ce produse de machiaj se foloseau cu 100 de ani în urmă

1 74525 original jpg jpeg

Dacă în zilele noastre folosim tot felul de produse cosmetice pentru a ne scoate în evidenţă trăsăturile, acum mai bine de un secol femeile recurgeau la tot felul de soluţii, pentru a-şi păstra tinereţea şi frumuseţea.

Sucul de lămâie

Până în anii 1900,pielea palidă era dovada unui stil de viaţă extravagant,pe când  pielea bronzată era asociată cu clasele inferioare. De aceea,femeile recurgeau la tot felul de leacuri pentru a se asigura că pielea lor rămâne cât se poate de albă.

Sucul de lămâie era foarte popular în acea vreme,fiind folosit împreună cu alte tonice,precum romul,oţetul şi glicerina,pentru a albi pielea,cât şi pentru a elimina arsurile solare.

Citeşte şi:Pete de ruj pe cămasă? Iată cum le îndepărtezi rapid!

Vaselina cosmetică

Pentru a avea o piele cât mai netedă,a hidrata buzele crăpate,a îndepărta machiajul,a accelera vindecarea rănilor,cât şi pentru a elimina petele de machiaj de pe haine,pe vremuri,femeile foloseau vaselină cosmetic.

Insecte zdrobite

Rujul a devenit popular la începutul anilor 1910,când partizanele mişcării feministe din Anglia de la începutul sec. XX,prin care se urmărea obţinerea drepturilor politice pentru femei,precum Elizabeth Cady Stanton şi Charlotte Perkins Gilman,au început să poarte ruj roşu pe buze. Ingredientul principal era carminul,colorant roşu,de origine vegetală sau animală.

Prototipurile de ruj din anii 1900 conţineau ulei de ricin,grăsime de cerb,ceară de albineşi,bineînţeles,carmin.

Mătrăgună

Mătrăguna (Atropa belladonna) conţine substanţe chimice care pot bloca funcţiile sistemului nervos şi se utilizează ca sedativ,precum şi ca analgezic în diferite unguente. Se găseşte şi în picăturile de ochi utilizate pentru a obţine dilatarea irisului,dar trebuie să fie prescrisă de un medic. În anii 1910,femeile o foloseau pentru a-şi dilata irisul şi pentu a da impresia de ochi întunecaţi. Extractul de mătrăgună poate duce la vedere înceţoşată,bătăi rapide ale inimii,vărsături şi halucinaţii.

Citeşte şi:Rujul-mic ghid de întrebuinţare

Radiu

Este un element chimic,care,pe vremuri,se folosea mai ales în tratamentele de înfrumuseţare. După descoperirea radiului în 1898,oamenii credeau că acesta are efecte luminoase asupra corpului,iar în 1917 o companie din Londra a început să producă o linie de machiaj şi articole de toaletă care conţineau radiu. Mult mai târziu s-a descoperit că acest element chimic nu numai că nu este benefic pentru piele,dar şi că poate duce la afecţiuni grave de sănătate.

Credit foto:www.blog.stylewe.comRecente

Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg
Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg