Ce produse de machiaj se foloseau cu 100 de ani în urmă

1 74525 original jpg jpeg

Dacă în zilele noastre folosim tot felul de produse cosmetice pentru a ne scoate în evidenţă trăsăturile, acum mai bine de un secol femeile recurgeau la tot felul de soluţii, pentru a-şi păstra tinereţea şi frumuseţea.

Sucul de lămâie

Până în anii 1900,pielea palidă era dovada unui stil de viaţă extravagant,pe când  pielea bronzată era asociată cu clasele inferioare. De aceea,femeile recurgeau la tot felul de leacuri pentru a se asigura că pielea lor rămâne cât se poate de albă.

Sucul de lămâie era foarte popular în acea vreme,fiind folosit împreună cu alte tonice,precum romul,oţetul şi glicerina,pentru a albi pielea,cât şi pentru a elimina arsurile solare.

Citeşte şi:Pete de ruj pe cămasă? Iată cum le îndepărtezi rapid!

Vaselina cosmetică

Pentru a avea o piele cât mai netedă,a hidrata buzele crăpate,a îndepărta machiajul,a accelera vindecarea rănilor,cât şi pentru a elimina petele de machiaj de pe haine,pe vremuri,femeile foloseau vaselină cosmetic.

Insecte zdrobite

Rujul a devenit popular la începutul anilor 1910,când partizanele mişcării feministe din Anglia de la începutul sec. XX,prin care se urmărea obţinerea drepturilor politice pentru femei,precum Elizabeth Cady Stanton şi Charlotte Perkins Gilman,au început să poarte ruj roşu pe buze. Ingredientul principal era carminul,colorant roşu,de origine vegetală sau animală.

Prototipurile de ruj din anii 1900 conţineau ulei de ricin,grăsime de cerb,ceară de albineşi,bineînţeles,carmin.

Mătrăgună

Mătrăguna (Atropa belladonna) conţine substanţe chimice care pot bloca funcţiile sistemului nervos şi se utilizează ca sedativ,precum şi ca analgezic în diferite unguente. Se găseşte şi în picăturile de ochi utilizate pentru a obţine dilatarea irisului,dar trebuie să fie prescrisă de un medic. În anii 1910,femeile o foloseau pentru a-şi dilata irisul şi pentu a da impresia de ochi întunecaţi. Extractul de mătrăgună poate duce la vedere înceţoşată,bătăi rapide ale inimii,vărsături şi halucinaţii.

Citeşte şi:Rujul-mic ghid de întrebuinţare

Radiu

Este un element chimic,care,pe vremuri,se folosea mai ales în tratamentele de înfrumuseţare. După descoperirea radiului în 1898,oamenii credeau că acesta are efecte luminoase asupra corpului,iar în 1917 o companie din Londra a început să producă o linie de machiaj şi articole de toaletă care conţineau radiu. Mult mai târziu s-a descoperit că acest element chimic nu numai că nu este benefic pentru piele,dar şi că poate duce la afecţiuni grave de sănătate.

Credit foto:www.blog.stylewe.com



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg