Ce știu copiii lui Zelensky despre războiul din Ucraina

Când președintele rus Vladimir Putin a invadat Ucraina pe 24 februarie 2022, mesajul lui Volodimir Zelenski a fost clar: „Conform informațiilor deținute de noi, dușmanul mă cataloghează pe mine ținta nr. 1 și pe familia mea – ținta nr.2”, a anunțat președintele ucrainean în dimineața zilei respective. „Vor să distrugă Ucraina distrugând șeful statului”, a conchis acesta cu teamă în glas.

image

Toată lumea ar fi înțeles dacă Zelenski și-ar fi luat familia atunci și ar fi plecat din țară. Iar, când au început să apară zvonuri cu privire la plecarea lor în altă țară, Zelenski a început să se filmeze acasă la el, pe străzile din Kiev: „Suntem aici și ne apărăm independența, țara noastră. Și vom continua să facem asta”, a luat el prin surprindere întreaga lume atunci, susține Vanity Fair.

În momentul în care guvernul american i-a propus președintelui Ucrainei să-l primească în SUA, acesta a dat un răspuns care a intrat în istorie: „Lupta e aici. Am nevoie de muniție, nu de o călătorie!” Bun, dar, în tot acest timp, ce se întâmplă cu familia președintelui?

Orice părinte de pe lumea asta s-a gândit dacă să îi spună ceva copilului său despre război. Ce informații sunt esențiale pentru micuții noștri astfel încât să știe care e realitaea în care trăiesc, dacă atrocitățile comise pe frontul de luptă pot face sau nu subiectul unei conversații revelatoare cu copiii.

Abordarea lui Zelenski

Ei bine, Zelenski, ca părinte a doi copii, și-a pus aceleași întrebări. Iar acesta a decis să fie o carte deschisă pentru cei mici. „Copiii mei știu cu siguranță ce se întâmplă și nu știu dacă e un lucru bun sau rău”, a dezvăluit Zelensky pentru CNN.

„N-a fost nevoie să le explic eu nimic. Ei au venit la mine și mi-au spus: «Tati, războiul se întețește în Ucraina!», a declarat președintele ucrainean. „Acasă la noi există aceeași libertate de exprimare care există și în țara noastră. Copiii mei știu pentru ce luptăm noi. Înțeleg totul”, a continuat cel care pune accept pe faptul că cei mici trebuie să știe ce se întâmplă în țara lor pentru a vedea și ce sacrificii fac oamenii din Ucraina.

image

„Copiilor mei nu le-am interzis să vadă imagini cu ce ne face Rusia”, a adăugat președintele ucrainei. „Fiul meu trebuie să știe că, atât timp cât el e în viață, alți ucraineni din armată își dau viața pe câmpul de luptă”, a spus cu fermitate liderul Ucrainei.

Reacția Primei Doamne a Ucrainei

Olena Zelenska, Prima Doamnă a Ucrainei, a declarat și ea că nu le-ar fi putut ascunde copiilor ei realitatea crudă care-i înconjoară nici dacă și-ar fi propus asta: „Ei văd tot, așa cum vede fiecare copil din Ucraina. Bineînțeles că niciun copil nu ar trebui să vadă așa ceva, dar copiii sunt foarte sinceri. Nu le poți ascunde nnimic”, a conchis doamna Zelenski pentru Vogue.

Ea consideră că singurul mod în care poți vorbi cu copiii despre acest subiect delicat este să le spui adevărul. „Am încercat să le răspund la întrebări. Vorbim mult, pentru că este o strategie psihologică să spui ce te doare, nu să rămâi fără glas în ceea ce privește ce te afectează. Și funcționează această abordare!”

Totuși, la începutul războiului, situația era puțin diferită, având în vedere că Olena era ea însăși foarte afectată de evenimente. „Am încercat să fiu zâmbitoare, liniștită, calmă, să le explic cum trebuie să mergem la subsol și să stăm pe întuneric”, a dezvăluit aceasta pentru Vogue. După care copiii au întrebat-o când își pot vedea tatăl, la care ea le-a spus că se va întâmpla asta curând.

Acasă în baza militară

Biroul președintelui a devenit bază militară, iar familiei acestuia i s-a interzis să stea cu el, pentru a nu li se pune în pericol propria siguranță. Sunt cu toții într-o locație secretă din Ucraina și comunică cu Volodimir prin telefon, susține The Washington Post.

Copiii lui Zelenski sunt Oleksandra, de 17 ani, și Chirilo, de 9 ani.

Foto - Instagram



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg