Ce trebuie să ştii înainte să te epilezi inghinal
Dacă pe vremuri părul pubian era considerat o dovadă de feminitate în numeroase ţări din Europa, odată cu trecerea timpului, multe femei aleg să fie fine, fără un fir de păr, şi în zona intimă.
Nu împrumuta aparatul de ras
Dacă alegi să scapi de părul nedorit folosind un aparat de ras,nu-l mai da altcuiva. Ginecologul Alyssa Dweck spune că „împărţirea unui aparat de ras cu cineva care ar putea avea herpes sau un alt tip de infecţie poate creşte riscul de a te alege cu o infecţie“.
Foloseşte un aparat nou de ras la fiecare epilare
Din moment ce pielea din zona intimă este foarte sensibilă,rişti să te iriţi dacă foloseşti acelaşi instrument de fiecare dată când te epilezi. În plus,este posibil să te şi tai.
Utilizează întotdeauna spumă de ras sau săpun
Nu te epila niciodată pe pielea uscată! Altfel,te vei alege cu iritaţii. Pentru a îndepărta părul pubian apelează la o spumă de ras sau la un săpun. Acestea împiedică iritarea pileii,prin frecarea aparatul de ras de ţesut.
Radă-te în direcţia creşterii firului de păr
Când te razi pe picioare,te epilezi în sensul invers creşterii firelor de păr. Nu face acest lucru atunci când te epilezi inghinal. „În zona genitală,vei avea mai puţine şanse să te tai şi să te alegi cu acele mici iritaţii dacă te razi în direcţia creşterii firelor de păr“,spune Dr. Dweck.
Hidratează mereu pielea după epilare
După ce ai eliminat părul din zona inghinală,foloseşte o cremă cu hidrocortizon. Dr. Dweck recomandă,de asemenea,folosirea unui unguent cu bacitracină.
Epilează-te la una-două zile după menstruaţie
Ţine cont de această recomandare dacă vrei să nu mai resimţi atât de intens durerea. Pentru atenuarea disconfortului,poţi folosi înainte de operaţiune o cremă sau o loţiune cu proprietăţi calmante. Specialiştii recomandă limitarea consumului de alimente şi băuturi stimulente,cum sunt alcoolul sau cofeina,căci strâng porii,ceea ce face ca îndepărtarea firelor de păr să fie dureroasă.
Infomează-te înainte să apelezi la epilarea cu laser
Astfel de metode necesită în jur de 12 şedinţe,pot fi dureroase şi elimină doar firele mai închise la culoare. Întrucât tratamentul implică utilizarea căldurii pentru a arde foliculii de păr,există riscul să te alegi cu arsuri. Mai mult,chiar dacă firele de păr sunt arse,nu înseamnă că ele vor dispărea pentru totdeauna. Eficacitatea acestui tratament variază foarte mult de la o persoană la alta,iar rezultatele nu sunt permanente. De asemenea,părul poate să crească pe alocuri,în mai puţin de o lună.