Cearcăne, pungi şi iritaţii: de ce apar şi cum le combatem

1 70888 original jpg jpeg

Zona din jurul ochilor este cea mai delicată şi mai sensibilă parte a feţei. Iată câteva informaţii vitale despre felul în care pielea din jurul ochilor funcţionează şi motivele pentru care aceasta devine „obosită”!

Se spune că în privire se reflectă cu adevărat starea generală de spirit,a unei persoane. Şi este suficient doar de un val mic de oboseală sau de stres pentru ca cearcănele să devină evidente.

Ochii tăi harnici ...

Pielea din jurul ochilor este în mod constant în uz (cam 10.000 de clipiri pe zi) şi pentru a permite acest tip de mişcare (scurtă şi repetitivă) trebuie să fie (şi chiar este) deosebit de subţire şi delicată. Acest lucru o face vulnerabilă,mai ales că ne referim la o „subţiere” de 3 până la 5 decât pielea din alte zone ale feţei. Şi pentru că nu are foarte multe celulele de colagen,elastină şi ţesut adipos,zona ochilor este predispuă la uscăciune şi,implicit,la riduri.

Deşi această zonă are foarte puţine straturi de grăsime,este alcătuită în schimb dintr-un număr mare de muşchi diferiţi,22 în total,dintre care 14 sunt activi la fiecare 10 secunde,pentru a asigura hidratarea corneei,în mod permanent. Această mişcare perpetuă determină fibrele ţesutului să se deterioreze mai repede şi să devină mai puţin ferme.

Când anii îşi pun amprenta asupra ochilor...

Atunci când pielea din jurul ochilor îşi pierde fermitatea,acest lucru este adesea primul semn de îmbătrânire. De-a lungul timpului,elastina şi fibrele de colagen se schimbă şi acest lucru are ca efect relaxarea pielii şi „căderea” ei sub nivelul ochilor,formând bine-cunoscutele „pungi”. Această pierdere a fermităţii nu este singurul semn de îmbătrânire!

Zona sensibilă de sub ochi,folosită în mod constant,se ridează foarte uşor. Primele riduri sunt cele de expresie şi apar de obicei în colţul extern al ochiului,formând aşa numita „laba gâştei”.

Ce sunt de fapt cearcănele din jurul ochilor?

Pielea din jurul ochilor este foarte subţire şi tocmai această "transparenţă" face ca circulaţia din această zonă să fie mult mai vizibilă;acest lucru dă naştere de fapt cearcănelor întunecate. Înaintarea în vârstă,dar şi oboseala încetinesc şi aşa„blânda” micro-circulaţie a sângelui şi a sistemului limfatic,ducând astfel la accentuarea cearcănelor. Culoarea de multe ori negru-albăstruie de sub ochi,se datorează depozitelor mici de sânge care pot stagna în capilare.

Cearcănele pot fi ocazionale sau de lungă durată,mai ales în cazul unei lungi perioade de nesomn sau pe fondul consumului de alcool şi a fumatului excesiv.

Cosmetice speciale pentru zona ochilor

Pielea din jurul ochilor este complet diferită de cea a restului feţei tale. Această porţiune mică de piele are nevoie de produse hidratante şi tehnici specifice de aplicare,pentru a accelera circulaţia sângelui.

Când te trezeşti cu cearcăne,vei avea nevoie de mai mult de o cremă hidratantă de zi cu zi,pentru a le face să dispară. Foloseşte produse speciale,de îngrijire a ochilor,astfel încât să nu arăţi obosită întreaga zi! Cere sfatul unui medic sau a personalului avizat din farmacii şi achiziţioneză-ţi întotdeauna,fără excepţii,produse de bună calitate!



Recente

Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg