Cele mai frecvente greşeli de machiaj

1 77434 original jpg jpeg

 Frumuseţea stă în ochii privitorului, spune un citat celebru. Totuşi, un machiaj nereuşit poate umbri farmecul unei persoane. Câteva greşeli frecvente pot fi îndreptate cu un pic de atenţie, dacă îţi doreşti o apariţie de bun gust. 

Fond de ten prea închis sau prea deschis

Alegerea nuanţei nepotrivite de fond de ten îţi poate strica tot machiajul. În loc de a te pune în evidenţă şi de a-ţi ascunde sub un aspect natural imperfecţiunile, vei obţine un efect de mască, inestetic. Testează întotdeauna două culori de produs pe linia dintre maxilar şi gât, cele care ţi se par cele mai apropiate de tonul pielii tale, si observă efectul în lumină naturală. Doar aşa îţi vei putea da seama ce ţi se potriveşte cel mai bine.

Machiaj aplicat pe pielea uscată

Indiferent de ce tip de ten ai, nu sări peste această etapă importantă – hidratarea. Dacă vrei ca machiajul să reziste timp îndelungat şi să îţi dea un aspect proaspăt, este indicat să te demachiezi înainte de a aplica fardurile, pentru a curăţa pielea de orice urmă de impurităţi. Aplicarea produselor pe pielea uscată va îngreuna întinderea lor uniformă şi îţi va accentua ridurile sau alte semne pe care îţi doreşti să le ascunzi. Dacă ai un ten gras, foloseşte după cremă o bază de machiaj sau primer pentru faţă, care nu va permite fondului de ten să capete un aspect lucios. Fixează la final machiajul cu un strat fin de pudră translucidă.

Sprâncene prea mult conturate

Procedeul de a-ţi accentua sprâncenele are ca scop final scoaterea în evidenţă a trăsăturilor şi a privirii, însă printr-un efect subtil, fără ca atenţia să îţi fie atrasă permanent către două linii puternice. Piaptănă-le uşor înainte, în forma dorită, trasând treptat o cantitate mică de produs din fardul sau creionul de sprâncene. În primul caz, ajută-te de o pensulă specială, şi nu uita: culoarea trebuie să fie mai puternică deasupra colţului interior al ochiului, şi mai estompată spre arcadă.

Buze insuficient hidratate

Şi buzele au nevoie de hidratare, pentru a evita descuamarea lor şi a menţine culoarea rujului timp îndelungat. Poartă tot timpul un balsam de buze cu tine, în special în sezonul rece. În pauzele din timpul zilei, când vrei să aplici din nou rujul, nu uita să le hidratezi înainte, pentru ca acesta să se întindă cu uşurinţă. Eviţi astfel un aspect tern, lipsit de strălucire.

Fard de ochi prea puternic

Aplicarea fardului de pleoape nu e un procedeu atât de simplu. Fereşte-te de crearea unor dungi inestetice, care arată ca simple linii de culoare. Secretul este estomparea lor corectă. Foloseşte o pensulă unghiulară sau corectează uşor linia cu vârful degetului ori cu un beţişor de urechi, pentru ca produsul să fie distribuit uniform. Şi nu uita regula de bază: nuanţele puternice, mai închise, se aplică pe porţiunea dinspre coada ochiului, în timp ce culorile deschise se folosesc spre interior.

Linie de tuş tremurată

Dacă nu ai îndemânare în trasarea liniei de tuş perfecte, iar timpul nu îţi permite, evită să foloseşti un produs lichid pentru accentuarea ochilor. Pentru a trasa codiţele dorite sau obţinerea efectului de ochi de pisică, foloseşte mai bine un tuş creion, care se manevrează mai uşor, sau umbreşte pur şi simplu linia de la baza genelor cu cel mai închis fard de pleoape pe care îl ai, folosindu-te de o pensulă subţire pentru ochi.

TRUCURI CPF

Întinde întodeauna fondul de ten uşor spre zona gâtului, pentru a evita aspectul de mască, în special dacă porţi decolteu sau dacă ai părul prins.

Nu folosi niciodată un contur de buze mult mai închis decât nuanţa rujului şi aplică-l întotdeauna înainte, pentru a se estompa cu uşurinţă.Recente

virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg