Ciocolata delicioasă te face mai frumoasă!

1 79126 original jpg jpeg

Începe anul cu un ritual de îngrijire special. Pline de antioxidanţi şi substanţe nutritive, măştile cu ciocolată sunt un adevărat răsfăţ pentru pielea ta. Ai doar grijă să rezişti tentaţiei de a le transforma în desert înainte de vreme...

Secretul acestor măşti hrănitoare constă în boabele de cacao, care au în compoziţie flavonoide, magneziu, fier, vitaminele A, D şi E. Toate acestea menţin pielea suplă şi îi redau vitalitatea şi fermitatea. Datorită lor, chipul tău va căpăta o strălucire sănătoasă şi un aspect întinerit.

Mască pentru elasticitate

Pentru a îmbunătăţi elasticitatea pielii, pregăteşte o mască din 50 g ciocolată neagră (cu un conţinut de 70-90% cacao), o jumătate de măr, o jumătate de banană coaptă şi 100 ml apă. Topeşte ciocolata pe baie de aburi, apoi dă fructele prin blender, până se omogenizează. Amestecă toate ingredientele cu apa călduţă, până obţii o pastă. Aplică masca pe faţă şi decolteu şi las-o să acţioneze cel puţin 20 de minute. Clăteşte cu apă călduţă şi tamponează uşor faţa cu un prosop curat.

Mască pentru regenerare

Combină proprietăţile tonifiante ale ciocolatei cu acţiunea hidratantă a uleiurilor esenţiale, care regenerează celulele pielii. Amestecă o lingură de ciocolată topită pe baie de aburi cu o linguriţă de ulei de migdale şi o linguriţă de ulei de măceş. Poţi adăuga, dacă vrei, şi un strop de ulei esenţial de trandafir. Aplică masca pe faţa curată şi las-o să acţioneze cel puţin 30 de minute, pentru ca uleiurile să intre în piele. Clăteşte cu apă călduţă.

Mască pentru luminozitate

Ai nevoie de un sfert de ceaşcă de pudră de cacao, 2 linguriţe de miere şi 2 linguriţe de lapte. Amestecă toate ingredientele până obţii o compoziţie omogenă. Aplică masca pe faţa curată, evitând zona ochilor, şi las-o să acţioneze 20-30 de minute, până începe să se usuce. Clăteşte cu apă călduţă, apoi aplică o cremă hidratantă, potrivită tipului tău de ten.

Mască pentru hidratare intensă

Pregăteşte o mască intens hidratantă din 50 g ciocolată neagră, ½ lingură ulei de măsline, ½ lingură ulei din sâmburi de struguri, o lingură ulei de cocos şi un gălbenuş. Poţi adăuga şi o linguriţă de smântână, dacă vrei. Topeşte ciocolata pe baie de aburi şi amestec-o cu restul ingredientelor. Aplică masca pe faţă şi las-o să acţioneze 30 de minute. Clăteşte cu apă călduţă.

Mască pentru efect antiîmbătrânire

Ţine ridurile la distanţă cu o mască îmbietoare, cu aromă de ciocolată. Combină 2 linguri de pudră de cacao bio sau 50 g ciocolată neagră, topită pe baie de aburi, cu o lingură de ulei de cocos, ½ lingură ulei de măsline, o lingură ulei de avocado sau argan şi o lingură unt de cacao, topit. Amestecă bine ingredientele şi aplică masca atât pe faţă, cât şi pe decolteu. Las-o să acţioneze 30 de minute sau chiar mai mult, dacă ai timp. Clăteşte cu apă călduţă.

Mască pentru micşorarea porilor

Ciocolata ajută tenul cu pori dilataţi, prevenind apariţia punctelor negre. Amestecă 2 linguri de pudră de cacao cu 2 linguri zeamă de lămâie şi o linguriţă de lapte, până la omogenizare. Aplică pasta obţinută pe pielea curată, evitând zona ochilor şi las-o să acţioneze 10-15 minute, până când începe să se usuce. Clăteşte cu apă călduţă, apoi aplică o loţiune calmantă sau câteva picături de ulei de cocos, care are proprietăţi antibacteriene.

Sfaturi CPF

Dacă ai pielea sensibilă, testează mai întâi masca pe o porţiune mică de piele, pentru a evita iritaţiile nedorite.

După ce topeşti ciocolata pe baie de aburi, las-o câteva minute să se răcească, până devine călduţă.

Ciocolata neagră este de preferat celei simple sau cu alte ingrediente, întrucât conţinutul mare de cacao îi va spori eficacitatea.Recente

olivia newton john jpeg
vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG