Cum îngrijeşti tenul hipersensibil

1 82253 original jpg jpeg

Soarele dogoritor, căldura şi umiditatea nu sunt tocmai prietenii pielii hipersensibile, care vara poate avea de suferit. Pentru a evita petele neplăcute, iritaţiile sau roşeaţa, îngrijeşte-ţi tenul cu simţ de răspundere şi foloseşte câteva trucuri de efect care te vor ajuta să arăţi impecabil.

Bea apă cu lămâie zilnic

Pielea sensibilă are nevoie de ajutor atât din exterior, cât şi din interior. Începe ziua cu un pahar de apă călduţă cu lămâie, care te protejează împotriva excesului de radicali liberi şi previne reacţiile alergice cauzate de expunerea la soare. Vitamina C din lămâie furnizează epidermei antioxidanţi, prevenind îmbătrânirea prematură. Pielea va deveni mai luminoasă, iar roşeaţa cauzată de praf şi căldură se va estompa.

Aplică cremă cu SPF înainte să ieşi din casă

Crema cu factor de protecţie solară nu se foloseşte doar la plajă sau atunci când mergi la ştrand. Vara, este foarte important să nu ieşi din casă fără să aplici pe piele o loţiune protectoare. Există produse special create pentru tenul sensibil, pe bază de oxid de zinc şi dioxid de titan. Aplică crema întodeauna cu jumătate de oră înainte să ieşi din casă, pentru a-i da timp să intre bine în piele.

Renunţă la fardurile prea dure

Tenul sensibil încărcat cu fond de ten, pudră şi mult prea multe produse cosmetice se va irita rapid. Lasă pielea să respire, ca să o menţii sănătoasă. Uniformizează nuanţa pielii cu o simplă cremă colorantă şi rezumă-te la un strat subţire de pudră translucidă şi puţin fard de obraz. Alege produse dermatocosmetice, fără parabeni şi parfumuri, special concepute pentru problemele epidermei. Evită fardurile rezistente la apă, care deşi se menţin intacte timp îndelungat, au în compoziţie ingrediente care pot cauza reacţii alergice.

Curăţă pielea delicat

Foloseşte o apă micelară sau un lapte demachiant special pentru tenul sensibil şi hipersensibil. Când îţi simţi tenul încărcat, pregăteşte un gomaj delicat, din ingrediente naturale, care nu irită pielea. Amestecă 2 linguriţe de zahăr brun cu 2 linguriţe de miere sau ulei de măsline şi exfoliază uşor faţa, fără a freca cu putere. Clăteşte cu apă călduţă. Uită de loţiunile cu alcool, care sunt mult prea agresive pentru pielea ta.

Hidratează cu ulei de cocos

Vara, uleiul de cocos face minuni pentru pielea sensibilă. Are proprietăţi antibacteriene, ameliorează simptomele acneei şi reface epiderma după expunerea la soare. Grăsimile saturate din acest ulei hidratează în profunzime, lăsând tenul moale şi catifelat. Netezesc ridurile fine, dând luminozitate chipului. Pentru că e bogat în antioxidanţi, micşorează porii dilataţi şi ajută la prevenirea îmbătrânirii premature şi a petelor. Aplică o cantitate mică de ulei pe pielea curată înainte de culcare şi masează delicat până se absoarbe complet.

Măşti hrănitoare

*Pepene galben pentru revitalizare

Încearcă o mască cu pepene galben, ideală pentru tenul sensibil. Acesta ajută la menţinerea elasticităţii pielii şi hidratează intens epiderma. Ai nevoie de 1-3 felii de fruct: pasează miezul şi amestecă-l cu jumătate de pahar de suc de portocale şi 2 linguriţe de ulei de cocos. Aplică pasta obţinută pe tenul curat şi las-o să acţioneze 10-15 minute. Clăteşte cu apă călduţă.

*Pepene roşu pentru calmarea roşeţii

Combină un albuş cu 2 linguriţe de iaurt şi 2 linguriţe de suc de pepene roşu sau bine pasat la blender. Aplică masca pe pielea curată şi las-o să acţioneze 15-20 de minute. Clăteşte cu apă călduţă.

TRUC CPF

Pulverizează puţină apă termală pe pielea înroşită de la soare, pentru a calma iritaţiile şi echilibra pH-ul epidermei.



Recente

Rebel Wilson jpg
JLo, inselata de Diddy  jpg
Robin Williams  foto   Shutterstock jpg
caravana2023 2 JPG
Kristen Stewart  foto   Instagram jpg
Rihanna jpg
marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Vrăjitorul din Oz jpg