Cum învingi bolile «de vacanţă»

1 70337 original jpg jpeg

Doar pentru că ai plecat în vacanţă nu înseamnă că bolile te vor ocoli. Fii cu un pas înaintea lor şi ia cu tine o mică farmacie „de urgenţă” în bagajele pentru concediu!

Când ţi-e lumea mai dragă,adică în concediu,tocmai atunci ţi se întâmplă să te îmbolnăveşti. O mică neatenţie în felul cum îţi alegi hainele cu care te îmbraci sau ceea ce mănânci îţi poate strica de tot buna dispoziţie când te afli în concediu.

Din aceste motive,cred că n-ar fi rău să te pui în temă dinainte cu problemele de sănătate cu care este posibil să te confrunţi şi să afli care sunt măsurile „de urgenţă“,plus situaţiile în care este mai bine să apelezi imediat la un medic specialist,ca să nu apară complicaţii mai târziu.

S.O.S. Alergiile provocate de insecte

Vacanţele te pot predispune la numeroase manifestări alergice. Pentru a profita din plin de concediul tău,dacă ştii dinainte că ai alergie la înţepăturile de insecte,la polen sau la părul de animale,ai grijă să incluzi în trusa de medicamente din bagaje măcar un medicament din gama antihistaminicelor,cum sunt Claritine,Cetrine sau Aerius.

Atenţie însă,unele dintre remediile de acest tip este posibil să-ţi dea somnolenţă şi ameţeală! Ia-le mai bine înainte de culcare!

Aşa eviţi la timp o criză de astm!

Dacă suferi de astm,când călătoreşti,ai grijă să nu te expui excesiv la aerul condiţionat. Dacă mergi cu maşina,este indicat să fie curăţat bine interiorul ei.

Praful îţi poate declanşa o criză. Pentru orice eventualitate,ia şi medicamente uzuale pentru această boală:bronhodilatatoare şi antiinflamatorii. Într-o geantă la îndemână,ţine aerosolii,comprimatele sau medicamentele injectabile,ca să faci faţă oricând unei crize.

Atenţie la micoze!

Micozele apar îndeosebi vara din simplul motiv că acele ciuperci care le provoacă se multiplică rapid într-un mediu umed şi cald. În cazul în care observi pe piele pete roşii sau ai mâncărimi,apelează la un medic dermatolog,pentru că tratarea micozei „după ureche” poate duce la apariţia unor complicaţii. Iată ce poţi face ca să nu ai de-a face cu această afecţiune!

Alege haine din fibre naturale şi încălţăminte lejeră,care permit pielii să respire.

Evită să mergi desculţă la piscină.

Foloseşte numai prosopul tău.

Usucă-ţi bine pielea după baie.

Herpesul recidivează des vara

După o perioadă stresantă şi obositoare,imunitatea îţi este scăzută şi exact în concediu,când reuşeşti să te linişteşti,apar problemele de sănătate. Una dintre ele e şi herpesul bucal,o boală contagioasă,cauzată de virusul Herpes Simplex. Pentru tratarea herpesului,adresează-te unui medic. Tratamentul diferă dacă boala a apărut prima oară sau dacă a recidivat.

3 măsuri simple contra tulburărilor digestive!

-Constipaţia apare în concediu,pentru că schimbi mediul sau bei mai puţine lichide. Nu uita să pui în bagaje şi câteva laxative! Folosite cel mult două zile,stopează constipaţia.-Balonările le previi dacă iei un medicament ce stimulează digestia (Metoclopramid,Motilium) cu 30 de minute înainte de masă.-Răul de maşină sau de mare dispare dacă apelezi la medicamente antivomitive,cum sunt Motilium sau Metoclopramid.



Recente

Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg