Cum îşi ţine sub control Tom Hanks diabetul? „Am fost un idiot!‟

1 shutterstock 550652050 jpg jpeg

Sunt aproape 9 ani de când actorul Tom Hanks a declarat că a primit un diagnostic pe care ar fi putut să-l evite: diabet de tip 2. Ce schimbări a făcut de atunci?

Diabetul de tip 2 este o boală frecventă care, spre deosebire de diabetul de tip1 are în mare parte o cauză genetică, dar este asociat şi cu obezitatea şi vârsta înaintată. Apare atunci când corpul nu produce suficientă insulină, hormonul care elimină zahărul din sânge, deoarece corpul devine desensibilizat la zahăr. Pancreasul, organul care produce insulina, devine suprasolicitat. Atunci, zahărul, care nu este eliminat din sânge, se acumulează. Vestea bună despre diabetul de tip 2 este că poate fi controlat mai uşor dacă sunt respectate anumite condiţii, după cum a observat şi actorul Tom Hanks din proprie experienţă.

„Nu am cum să cântăresc la fel ca în liceu!‟

În 2013, în timpul emisiunii televizate realizate de David Letterman, „Late Show‟, Tom Hanks a decis să se destăinuie în privinţa diagnosticului de diabet zaharat: „M-am dus la medic şi mi-a spus: « Ştiţi acele valori mari ale glicemiei pe care le-aţi avut de când aveaţi 36 de ani? Ei bine, aveţi diabet de tip 2!»‟ I s-a spus că dacă va slăbit şi va ajunge la greutatea corporală pe care o avea în liceu, are şanse să-şi controleze boala mai uşor. Răspunsul lui: “Ei bine, atunci voi avea diabet de tip 2, pentru că nu am cum să cântăresc la fel ca în liceu‟.

Greutatea fluctuantă e posibil să-i fi provocat diabetul

Faimosul actor a sugerat că a avut o greutate fluctuantă între filmările pentru peliculele „Naufragiatul‟ şi „Philadelphia‟, iar aceasta ar fi putut fi o cauză a apariţiei bolii. După o vreme, starul declara în timpul unei emisiuni de la Radio Times: „Fac parte din generaţia americană leneşă care a continuat să danseze orbeşte şi acum se trezeşte cu o boală. M-am îngrăşat foarte mult. M-ai văzut în filme, ştii cum arăt. Eram un idiot total. M-am gândit că aş putea slăbi dacă scot chiflelele din cheeseburgerii mei‟, a adăugat Hanks.

Actorul a devenit conţient de faptul că, diabetul de tip 2 poate fi controlat prin pierderea în greutate, îmbunătăţirea nutriţiei şi exerciţii fizice. Cu toate acestea, diabetul de tip 2 este o boală care progresează, iar în timp, aceste măsuri s-ar putea să nu mai fie suficiente pentru a o controla. Atunci vor fi necesare medicamente orale care se adaugă la un plan nutriţional şi exerciţii fizice. Dacă nu-şi tratează diabetul zaharat ar putea duce la insuficienţă renală, orbire, atac de cord sau accident vascular cerebral.

Nici slăbirea bruscă nu i-ar fi fost benefică

Reducerea a aproximativ 15 kg în decurs de 3-5 luni i-ar putea creşte actorului şansele de remisie a diabetului de tip 2. Totuşi, este important să slăbească treptat, pentru că pierderea rapidă în greutate are multe riscuri fizice grave, inclusiv apariţia calculilor biliari. Unul dintre modurile eficiente de a slăbi este printr-un program care presupune o dietă cu reducere a aportului caloric şi să ajungă la circa 850 de calorii pe zi.

FOTO: Shutterstock



Recente

Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg
Regele Charles  foto   Instagram The Royal Family jpg
Zodii care nu sunt materialiste jpg