Cum să-ţi întreţii frumuseţea pielii

1 80775 original jpg jpeg

Colagenul e o proteină structurală care e produsă de piele şi de alte părţi ale corpului. E o componentă preţioasă a pielii, la fel ca elastina. Ea lucrează cu keratina, pentru a asigura pielii tale fermitate, elasticitate, rezistenţă şi fineţe. practice, sunt cărămizile pielii, care se ţin una de alta pentru a păstra întreagă epiderma.

Producem colagen atâta vreme cât suntem în viaţă. Cu toate astea, producţia de colagen descreşte odată cu vârsta. De asta copiii au o piele catifelată şi moale.Pentru un look tânăr îţi trebuie colagen, asta e, n-ai ce să-i faci! Dar înainte să creşti producţia de colagen, ai face bine să vezi ce poţi face ca să previi degradarea producţiei de colagen. Sunt câteva gesturi simple care, din start, îţi asigură mai mult colagen în piele.

Fumatul

Ooooo, dar sperăm că nu e cazul tău! Sperăm că tu nu fumezi, şi, astfel, ai o producţie sănătoasă de colagen în piele. Dacă totuşi fumezi, gândeşte-te cât de mult are de suferit aspectul pielii tale.

Soarele

Ţine minte trei cuvinte: nu te expune la soare între 10 şi 15, nici să te pice cineva cu ceară! Pur şi simplu nu ai voie să faci asta! În perioada în care stai pe plajă, protejează-te cu o cremă de factor de protecţie ridicat. Asta îţi va proteja colagenul să se spargă în bucăţele mici, mici, mici şi să te zbârceşti. Dar nu aplica crema abia când ai ajuns la plajă, ci cu 30 de minute înainte să ieşi din casă.

Zahărul

Alt factor cu risc crescut pentru descreşterea producţiei de colagen. Când moleculele de zahăr intră în sistemul circulator, se prind de proteinele de colagen şi nu le lasă să lucreze ca lumea. Aşa că mai uşor cu zahărul pe scări.

Alţi factori de risc pentru producţia scăzută de colagen

În general, nu e de dorit un stil de viaţă nesănătos, nu e de dorit excesul de orice fel, pentru că îmbătrâneşte pielea. La tinereţe, mai poţi să repari, dar la bătrâneţe neam!

Cum să creşti producţia de colagen

Foloseşte creme cu colagen care ajută celulele pielii să producă şi mai mult colagen.

Mănâncă fructe de pădure, pentru că sunt bogate în fitonutrienţi care uşurează legarea proteinelor de colagen. Prefer frunzele verzi (spanacul, varza kale, etc), usturoiul, ceaiul alb şi vitamina C.

Sursa foto:  www.netdoctor.co.uk



Recente

Pamela Hicks  foto   India Hicks jpg
shutterstock 2455767973 jpg
WhatsApp Image 2024 09 20 at 10 29 02 jpeg
NAFD 1(1) jpg
femeie în vârstă  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Aniston, infertilitatea  sursa   Shutterstock jpg
Blanket Jackson  foto   Shutterstock jpg
Joan Rivers  foto   Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (1) jpg
joan collins jpeg
Demi Moore  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 1788542351 jpg
Andreea Diaconu Alexa 1 jpg
diana carp 1 png
Jennifer Lopez, P  Diddy  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2477639965 jpg
2nd life jpg
Halle Berry  foto   Shutterstock jpg
Cardi B  Instagram jpg
Untitled design (9) jpg