Cum să-ţi menţii tenul frumos în sezonul rece
Ai tenul aspru şi uscat din cauza frigului? Nu te îngrijora! Îţi poţi recăpăta frumuseţea dacă foloseşti câteva produse naturale. Iată câteva cu efecte imediate!
Mierea şi gălbenuşul catifelează pieleaPentru un efect hidratant poţi folosi o mască din gălbenuş şi miere. Dacă ai pielea foarte uscată aplică pe obraji o folie de plastic timp de 30 de minute (elementele nutritive vor intra mai uşor în piele). Mai poţi încerca o mască care netezeşte tenul din gălbenuş şi cartof fiert pasat,peste care ai adăugat puţin lapte cald.
Extrapont:Pentru o piele fină ca de bebeluş foloseşte-te un amestec din ulei de măsline şi sare marină (sau zahăr brun). Aplică-l pe ten şi insistă pe zonele cu probleme. Îndepărtează eficient punctele negre.
Cureţi de coajă un măr şi-l dai prin răzătoare,îl amesteci cu o linguriţă de unt sau de smântână proaspătă. Apoi aplici pe faţă amestecul şi-l laşi să acţioneze o jumătate de oră. La final te clăteşti cu apă minerală sau cu infuzie din petale de trandafir (trei linguri de petale de trandafir uscate la 400 de ml de apă fiartă).
Pentru tenul acneic foloseşte săpunuri medicinale cu zinc,de două ori pe săptămână. Previn apariţia coşurilor şi a petelor roşii de pe oraji.
Dacă vrei să te bucuri din plin de frumuseţea tenului tău,încercă o mască nutritivă din trei linguriţe de brânză de vaci,o linguriţă de miere,o fiolă de lăptişor de matcă şi o linguriţă de polen. Toate acestea se amestecă până devin omogene. Masca obţinută o laşi pe faţă 15 minute. La sfârşit te speli cu ceai de rozmarin.
Gelul de aloe vera aplicat pe faţă şi pe decolteu cicatrizează rănile,luminează tenul şi previne uscarea lui.
Frunzele de varză proaspăt strivite şi aplicate pe faţă revitalizează ţesuturile afectate de frig şi absorb impurităţile. Aplicări chiar mai scurte de o jumătate de oră au un efect regenerant al pielii. Mai mult,tamponările cu suc de varză calmează inflamaţiile şi restabilesc circulaţia.