Cum se foloseşte creionul de ochi
Redefineşte forma ochilor, transformă un machiaj de zi într-unul de seară, pune în valoare culoarea irisului – toate acestea fac din creionul dermatograf un instrument preţios în trusa de machiaj.
Cele mai cunoscute creioane de contur
Alb-oferă luminozitate privirii,se potriveşte oricărei persoane şi se aplică în colţul intern al ochiului,după care se întinde cu degetul.
Kohl– are o mină moale,nu irită ochii,se foloseşte atât pe mucoasa oculară (urmărind conturul intern al pleoapei inferioare),cât şi pe pleoapă.
Rezistent la transfer– este foarte pigmentat,nu se estompează şi nici nu curge,asigurând durabilitate.
Colorat– trebuie ales în contrast cu nuanţa ochilor tăi:cei albaştri şi verzi vor arăta minunat dacă sunt conturaţi cu un creion maro sau violet. În cazul în care ai părul închis la culoare şi ochii negri sau căprui,foloseşte un creion maro sau negru,în special în realizarea machiajuluide seară.
Citeşte şi:Piele uscată în jurul ochilor? Iată cum s-o tratezi
Aşa-ţi pui ochii în evidenţă!
Ca să obţii efect de ochialungiţi,trasează o linie bine definită doar pe pleoapa superioară. Dacă vrei ca ochii să pară mai mari,colorează colţul intern al ochiului cu un creion alb şi desenează o linie groasă pe pleoapa mobilă. Ochii mici şi cu pleoape căzute se conturează cu o linie subţire. În cazul ochilor descendenţi,se desenează o linie subţire pe pleoapa mobilă,care începe din colţul intern şi care,treptat,este îngroşată spre exterior. Alungeşte codiţa în sus. Aşa,vei remodela vizual ochii.
Citeşte şi:Ochi incredibili de frumoşi cu 4 trucuri simple
Creionul de pleoape,pas cu pas
Aplică un strat fin de fond de ten pe porţiunea de sub ochi,pe pleoape şi pe arcadă. În felul acesta,machiajul va rezista mult mai mult. Aplică nuanţa dorită în pliul ochilor şi estompeaz-o folosind o pensulă cu peri moi. Trasează cu un creion dermatograf o dungă subţire de-a lungul liniei genelor superioare,din interiorul spre colţul extern al ochilor. Dacă au rămas spaţii goale între linia desenată şi cea a genelor,umple-le cu creionul de ochi. În cazul în care vrei să obţii un machiaj de seară,este important să conturezi şi linia pleoapei inferioare şi să colorezi şi mucoasa oculară. Din colţul exterior desenează o linie spre colţul intern al ochiului. Linia trebuie să înceapă din punctul în care se termină cealaltă linie trasată. Ca să fii sigură că machiajul va rezista,fixează dermatograful cu un fard negru mat. La final,pudrează zona de sub ochi şi rimelează-te.
Cu ce-ţi mai poţi contura ochii
Dermatografele gel şi cremă (se găsesc într-un recipient din sticlă) sunt apreciate datorită rezistenţei şi intensităţii culorii. Ele se aplică folosind o pensulă specială. Tuşul de ochi este mai dificil de folosit. Este nevoie de mult exerciţiu pentru trasarea unei linii precise. Graţie periei „călimară“ se pot desena linii groase sau subţiri.