Cum te demachiezi corect

1 78878 original jpg jpeg

Chiar dacă nu obişnuieşti să te fardezi, demachierea este obligatorie dacă îţi doreşti un ten frumos, fără imperfecţiuni. Paşii către o rutină de îngrijire adecvată sunt simpli şi îţi vor menţine pielea luminoasă şi tânără cât mai mult timp.

Eşti obosită după o zi încărcată, te gândeşti că un strop de fond de ten rămas pe piele e nesemnificativ şi adormi fără să te mai demachiezi? Pielea se regenerează în timpul nopţii, aşa că vei împiedica procesul de reînnoire celulară, porii rămânând încărcaţi cu praful şi resturile de machiaj de peste zi. Rezultatul? O piele cu aspect tern, obosit, fără strălucire.

Curăţă pielea dimineaţa şi seara

Faţa are nevoie de o curăţare în profunzime în orice situaţie. Praful şi impurităţile de peste zi, dar şi uleiurile naturale secretate în timpul nopţii încarcă porii şi duc la apariţie timpurie a ridurilor.

Alege formula potrivită

În funcţie de tipul de ten, alege demachiantul care ţi se potriveşte. O formulă prea blândă nu va curăţa în profunzime un ten gras, în timp ce unele produse pot fi prea agresive pentru pielea sensibilă.

Lapte demachiant, pentru ten normal

Textura lui este puţin mai lichidă decât cea a unei creme obişnuite, fiind potrivit tenurilor uscate sau normale, în special în sezonul rece, când au nevoie de un plus de hidratare. Îndepărtează bine impurităţile, însă nu şi machiajul rezistent la apă sau foarte pigmentat.

Apă micelară, pentru piele sensibilă

Alcătuită din molecule care atrag impurităţile şi sebumul şi le reţin, oferă o curăţare delicată. Este potrivită pentru toate tipurile de ten, în special pentru pielea sensibilă. Nu toate apele micelare au aceeaşi formulă, aşa că e posibil ca un anumit produs să ţi se potrivească mai bine sau nu. Dacă ai ochii sensibili, încearcă un produs destinat special acestei zone.

Serveţele demachiante, pentru uz rapid

Sunt o soluţie la îndemână atunci când nu ai prea mult timp la dispoziţie, dar nu sunt indicate zi de zi. Ele curăţă machiajul la suprafaţă, însă lasă porii încărcaţi, ducând în timp la apariţia coşurilor şi la un aspect lipsit de strălucire. Foloseşte-le doar în situaţii în care eşti nevoită sa te demachiezi rapid.

Geluri, curăţare în profunzime

Sunt cele mai potrivite pentru curăţarea în profunzime a pielii, însă pot fi destul de dure pentru tenul sensibil sau uscat. Sunt mai indicate pielii mixte sau grase, însă există şi formule delicate. Asigură-te că hidratezi bine faţa după ce foloseşti un astfel de produs.

Loţiune tonică, pentru reîmprospătare

Produsul reîmprospătează pielea şi elimină şi cele mai fine urme de machiaj, sigilând porii dilataţi. Este recomandată în special tenului gras, întrucât laptele demachiant sau gelul de curăţare pot lăsa o peliculă fină la suprafaţa pielii, dar şi atunci când aplici multe produse de machiaj şi îţi simţi tenul încărcat. Evită să o foloseşti în jurul ochilor sau dacă ai pielea uscată.

Crema hidratantă, la final

Alege crema hidratantă în funcţie de tipul de ten şi aplic-o întotdeauna imediat după demachiere, pentru un efect sporit. Iarna, alege produse pe bază de ingrediente naturale, precum untul de shea, de cacao, de argan sau uleiul de cocos.

Truc CPF

Dacă ai tenul gras, este recomandat să faci o exfoliere blândă de 2 ori pe săptămână, în timp ce tenului uscat îi este suficientă procedura o singură dată.

Sursa foto: huffingtonpost.com



Recente

Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
elvis presley jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg