De ce apar punctele negre
Este uşor să dăm vina pe anumite produse pentru piele pe care le folosim când vine vorba de punctele negre. Specialiştii spun însă că spatele apariţiei acestor pori dilataţi plini cu sebum, care la contactul cu aerul se închid la culoare, stau cauze mai puţin cunoscute.
Punctele negrese dezvoltă în special pe frunte,nas şi bărbie. Ele nu reprezintă o problemă gravă de sănătate,însă sunt inestetice şi pot fi mascate foarte greu cu fond de ten şi corector. În plus,întrucât odată cu trecerea timpului ele se întăresc şi sunt mult mai greu de scos,este bine să ţii cont de câteva recomandări pentru ca ele să nu apară.
Te speli pe faţă înainte de a face duş
Curăţarea feţei înainte de duş se poate dovedi a fi o idee neinspirată şi asta pentru că balsamul sau şamponul se pot prelinge pe faţă şi bloca porii. Aşa că cel mai bine ar fi să-ţi cureţi tenul după ce faci duş.
Dormi pe o pernă murdară
Faţa de pernă absoarbe urmele de machiaj,murdăria şi transpiraţia de pe suprafaţa pielii. Acestea pot bloca porii şi duce la dezvoltarea punctelor negre de-a lungul obrajilor,pe frunte şi nas. Indicat este să schimbi faţa de pernă o dată la trei zile.
Foloseşti produse de păr
Acestea pot lăsa părul moale şi mătăsos,dar pot duce la apariţia punctelor negre când ele intră în contact cu pielea. Atunci când aplici geluri sau seruri de păr,evită să atingi pielea şi linia părului şi spală-te pe mâini după aplicare.
Te speli cu apă dură
Apa dură lasă de multe ori un reziduu mineral pe piele,care poate bloca porii. Nu e de mirare că te alegi cu puncte negre! Poţi să scapi de această neplăcere prin instalarea de purificatoare de apă. În felul acesta,se reduce concentraţia de metale grele din apă.
Faci sport machiată
Punctele negre se dezvoltă atunci când nu te demachieziînainte de antrenament. Porii se deschid când transpiri în timpul antrenamentelor şi machiajul de pe faţă îi pot bloca. Nu sări peste această etapă importantă înainte de a te apuca să faci mişcare.