De ce apar ridurile

1 people 2563491 1920 jpg jpeg

Ridurile rezultă din pierderea treptată a elasticităţii pielii legate de îmbătrânire, cu care sunt asociate diverse fenomene.

Există diferite tipuri de riduri, iar modul variat în care se formează acestea implică posibilitatea de a întârzia apariţia acestora sau de a le atenua. Este necesar să se diferenţieze între riduri şi linii fine. Liniile de la 0,2 la 1 milimetru sunt considerate linii fine. Când adâncimea lor depăşeşte 1 milimetru, sunt considerate riduri.

De ce apar ridurile – Două tipuri de riduri

Putem distinge astfel două tipuri principale de riduri, corespunzătoare a două procese de formare:

Ridurile „de expresie“ sau „ridurile dinamice“ sunt legate de contracţiile repetate ale muşchilor faciali. Pe măsură ce pielea îşi pierde elasticitatea de-a lungul anilor, aceste pliuri - care sunt întotdeauna la fel - marchează în cele din urmă ţesutul pielii. Acestea sunt: ridurile orizontale de pe frunte, ridurile glabelare dintre sprâncene, şi cele de la nivelul colţurilor externe ale ochilor – ridurile „laba gâştei“.

Al doilea tip este acela al „ridurilor statice“, care rezultă din pierderea elasticităţii pielii din cauza vârstei şi a efectelor factorilor de îmbătrânire externă, cum ar fi soarele. Acestea sunt: ridurile nazo-labiale - de la aripile nasului la colţurile gurii, ridurile de la colţurile gurii până la bărbie şi „ridurile soarelui“ sau ridurile periorale, aflate în jurul buzelor. Tot în această categorie se înscriu şi ridurile care apar pe gât sau pe decolteu.

Citeşte şi Avocado, pasta minune pentru tenul tău. Această mască previne îmbătrânirea pielii

De ce apar ridurile – Şi odihna provoacă riduri

Ridurile de somn sunt provocate de lipsa colagenului şi a elasticităţii, care reduc volumul pielii. În momentul în care pui presiune în repetate rânduri asupra pielii (când dormi pe jumătate de faţă) colagenul se poate distruge, ceea ce duce la acele linii vizibile. Pliul imprimat pe piele noapte după noapte sfârşeşte rămânând marcat.

Citeşte şi Secretele unei înfrumuseţări rapideRecente

aroganta jpg
WhatsApp Image 2023 09 22 at 15 24 02 jpeg
Melania Trump foto  Shutterstock jpg
caine jpg
Jennifer Aniston jpg
Jennifer Lopez foto  Instagram jpg
magneziu jpg
Lady Gaga foto  Shutterstock jpg
Zodii cu ghinion Sursa foto shutterstock 2218817583 jpg
Kim Cattrall foto  Shutterstock jpg
Elsa Pataky, Chris jpeg
familie, trasaturi jpg
Anisia Gafton (1) jpg
David Schwimmer și Matt LeBlanc sursa  Shutterstock jpg
1 50 cent jpg jpeg
modele foto  Shutterstock jpg
cafea jpg
protest jpg
Cindy Crawford foto  Shutterstock jpg
Sharon Stone foto  Shutterstock jpg