De ce apar ridurile

1 people 2563491 1920 jpg jpeg

Ridurile rezultă din pierderea treptată a elasticităţii pielii legate de îmbătrânire, cu care sunt asociate diverse fenomene.

Există diferite tipuri de riduri, iar modul variat în care se formează acestea implică posibilitatea de a întârzia apariţia acestora sau de a le atenua. Este necesar să se diferenţieze între riduri şi linii fine. Liniile de la 0,2 la 1 milimetru sunt considerate linii fine. Când adâncimea lor depăşeşte 1 milimetru, sunt considerate riduri.

De ce apar ridurile – Două tipuri de riduri

Putem distinge astfel două tipuri principale de riduri, corespunzătoare a două procese de formare:

Ridurile „de expresie“ sau „ridurile dinamice“ sunt legate de contracţiile repetate ale muşchilor faciali. Pe măsură ce pielea îşi pierde elasticitatea de-a lungul anilor, aceste pliuri - care sunt întotdeauna la fel - marchează în cele din urmă ţesutul pielii. Acestea sunt: ridurile orizontale de pe frunte, ridurile glabelare dintre sprâncene, şi cele de la nivelul colţurilor externe ale ochilor – ridurile „laba gâştei“.

Al doilea tip este acela al „ridurilor statice“, care rezultă din pierderea elasticităţii pielii din cauza vârstei şi a efectelor factorilor de îmbătrânire externă, cum ar fi soarele. Acestea sunt: ridurile nazo-labiale - de la aripile nasului la colţurile gurii, ridurile de la colţurile gurii până la bărbie şi „ridurile soarelui“ sau ridurile periorale, aflate în jurul buzelor. Tot în această categorie se înscriu şi ridurile care apar pe gât sau pe decolteu.

Citeşte şi Avocado, pasta minune pentru tenul tău. Această mască previne îmbătrânirea pielii

De ce apar ridurile – Şi odihna provoacă riduri

Ridurile de somn sunt provocate de lipsa colagenului şi a elasticităţii, care reduc volumul pielii. În momentul în care pui presiune în repetate rânduri asupra pielii (când dormi pe jumătate de faţă) colagenul se poate distruge, ceea ce duce la acele linii vizibile. Pliul imprimat pe piele noapte după noapte sfârşeşte rămânând marcat.

Citeşte şi Secretele unei înfrumuseţări rapideRecente

vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg