De ce e bine să foloseşti balsam de buze

1 81263 original jpg jpeg

Primăvara, când vremea e destul de capricioasă, buzele pot avea de suferit. Menţine-le hidratate şi catifelate folosind produsele potrivite – atât din magazine, cât şi pregătite acasă, din ingrediente naturale.

Exfoliază de 2 ori pe săptămână

Din când în când, buzele au nevoie de exfoliere pentru a îndepărta celulele moarte. Foloseşte un scrub special sau pregăteşte unul acasă, după o reţetă simplă. Amestecă o linguriţă de miere sau de ulei de măsline cu o jumătate de linguriţă de zahăr brun. Masează delicat buzele, apoi clăteşte-le cu apă călduţă. Le poţi răsfăţa şi cu un masaj blând, folosindu-te de periuţa de dinţi, care stimulează circulaţia sângelui şi le lasă moi şi fine.

Prepară un balsam natural

Încălzeşte pe baie de aburi 2 linguri de ulei de cocos, pe care le amesteci cu o lingură de miere, şi 2 linguriţe de ceară de albine. Când se omogenizează toate ingredientele, ia-le de pe foc şi adaugă şi 4 picături de ulei esenţial (după preferinţe). Toarnă compoziţia într-un recipient din sticlă. Lasă să se răcească complet, apoi foloseşte balsamul natural când ai nevoie.

Dă volum, cu mentă şi scorţişoară

Aplică câteva picături de ulei esenţial de scorţişoară pe buze sau adaugă-l în balsamul obişnuit, pentru a stimula circulaţia sângelui. E posibil să simţi o uşoară senzaţie de arsură, care trece însă rapid. Acelaşi efect de buze mai pline îl poţi obţine folosind şi câteva picături de ulei de mentă, pe care îl combini cu o linguriţă de vaselină.

Alege produse cu formule inovatoare

Industria cosmetică este astăzi plină de produse revoluţionare, accesibile oricui. Balsamurile de buze ce au în compoziţie uleiuri esenţiale hrănitoare, precum cel de argan, cocos sau migdale sunt ideale pentru persoanele cu pielea uscată, pentru că menţin hidratarea timp îndelungat. Şi formulele pe bază de acid hialuronic şi colagen refac elasticitatea buzelor uscate şi crăpate, redându-le supleţea.

Nu uita de protecţia solară

Alege produse cu factor de protecţie solară (SPF), întrucât buzele sunt mai afectate de expunerea la razele ultraviolete decât restul pielii. Acestea nu produc melanină, pigmentul care creează o barieră de protecţie naturală, de aceea e bine să le ajuţi cu produsele potrivite.

Sfat CPF

Consumă zilnic o cantitate optimă de lichide, pentru a hidrata pielea şi din interior.

Truc CPF

Dacă ţi se usucă buzele repede dar nu vrei să renunţi la ruj, alege produse emoliente şi balsamuri colorate.



Recente

Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg