De ce e bine să te speli pe faţă, gât şi decolteu cu ulei în loc de apă. Efectele apar rapid

2 ok shutterstock 482329873 jpg jpeg

Obişnuieşte-te să îţi cureţi tenul cu ulei în loc de apă. Este un truc în urma căruia pielea va beneficia de îngrijire sănătoasă, iar efectele pozitive asupra pielii vor apărea în scurt timp. Deşi pare un lucru nefiresc, uleiul este mai mult decât indicat în rutina de înfrumuseţare.

O mulţime de produse cosmetice au la bază formule bifazice cu ulei, pentru că proprietăţile binefăcătoare ale grăsimilor esenţiale sunt dovedite în studii clinice. În plus, nu sunt costisitoare. Şi mai ieftin este să foloseşti un ulei esential, cum este cel din sâmburi de struguri presat la rece, de migdale dulci, de avocado, de cocos, de shea, direct pe piele. Când nu ai la-ndemână un produs dermato-cosmetic special pentru tipul tău de ten, mizează pe un astfel de ulei, pentru a curăţa, hrăni şi îngriji pielea. De ce?

După ce vei afla ce se întâmplă cu pielea, nu vei avea nevoie de alte motive să recurgi la acest gest. Uleiul dizolvă sebumul în exces de pe piele, la fel şi machiajul sau cremele cu FPS, fără să conţină ingrediente abrazive, conservanţi sau ingrediente toxice.

Dacă aplici următoarele sfaturi oferite de specialiştii de la Mind Body Green, vei vedea că tenul se curăţă fără să distrugi flora bacteriană naturală de pe piele şi fără să elimini uleiurile naturale. Pentru că acest gen de curăţare a tenului este destul de complexă şi profundă în straturile pielii, este recomandat să te speli cu ulei seara şi să te clăteşti dimineaţa cu apă.

Conform statisticilor efectuate de experţii în îngrijire şi înfrumuseţare, femeile care folosesc cosmetice pe bază de ulei au ten mai curat, mai fin, o piele mai luminoasă, cu mai puţine puncte negre şi cu echilibru în producţia de sebum.

Cum procedezi corect

Dacă porţi adesea machiaj, trebuie să începi curăţarea tenului cu demachierea. Şi apoi să ţii cont de următoarele trucuri:

Pasul 1. Clăteste tenul cu apă călduţă şi tapotează cu un prosop uscat.

Pasul 2. Pune puţin ulei (de jojoba, de exemplu) în palmă. E nevoie de o cantitate cât o monedă. Aplică bine cu ambele mâini, atât pe ten, cât şi pe gât.

Pasul 3. Masează bine pielea şi focusează-te pe zonele sensibile, cum este zona T), dar şi pe zonele de tensiune musculară (cum ar fi maxilarele). Te vei relaxa şi vei ajuta atât sistemul circulator şi pe cel limfatic, şi îţi vei relaxa şi muşchii, dar mai ales vei curăţa bine porii.

Pasul 4. După ce îţi speli faţa cu ulei, foloseşte un prosop umed şi călduţ. Acest pas este esenţial, întrucât acum uleiul va acţiona în straturile profunde ale pielii. Plasează prosopul călduţ peste faţă şi presează usor pe piele. Apoi, curăţă tot uleiul cu ajutorul prosopului. Este necesar să repeţi cu alte prosoape până când tenul rămâne curat. Fii delicată şi vei obţine şi un gomaj uşor.

@shutterstockRecente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg