De ce personajele importante din istorie erau portretizate având o mână în jachetă

1 shutterstock 1072626767 jpg jpeg

Dacă răsfoieşti câteva pagini din istorie, o să vezi portrete, statui şi fotografii ale unor bărbaţi nobili, care au trăit în secolele al XVIII-lea şi al XIX-lea, în care mulţi dintre ei au aceeaşi postură, destul de nefirească.

Stând jos sau în picioare, unii dintre cei mai importanţi bărbaţi ai acelor timpuri pot fi observaţi cu o mână întrodusă în partea de sus a jachetei. Interpretarea posturii are legătură cu încercarea acestora de a părea impunători. Poziţia aleasă de multe nume sonore ale istoriei, precum Napoleon, Iosif Stalin, aducea un beneficiu imaginii. În acelaşi timp, unii cred că modelele intenţionau prin acest gest să îl împiedice pe pictor să le vadă portofelele. Sunt şi păreri care ţin de reguli ale unor frăţii oculte, cum este francmasoneria.

O mână la piept, semn de respect?

Dar nu, nu este un cod masonic secret sau o referinţă la un ritual Illuminati. Tradiţia datează, de fapt, cu mult înainte de anii 1700. Potrivit Today I Find Out, unele cercuri sociale din Grecia veche considerau că este lipsit de respect să vorbeşti cu mâinile în afara hainelor tale. Prin urmare, statui din secolul al VI-lea î.Hr. arătau oratori celebri precum Solon, având mâinile băgate în mantie.

Moştenirea grecilor antici s-a păstrat mai bine de 24 de secole. Când artiştii secolului al XVIII-lea au început să caute inspiraţie în antichitate, au găsit statui ale personajelor celebre, în care acestea aveau mâinile ascunse. Portretiştii au început să reprezinte subiecţi într-o ipostază similară, crezând că gestul semnifica un comportament nobil şi calm.

Semne de suferinţă la stomac

Una dintre cele mai recunoscute figuri istorice care au fost descrise în această ipostază a fost însuşi Napoleon Bonaparte. Mai multe portrete ale împăratului francez îl arată cu o mână în jachetă, făcându-i pe teoreticieni să se întrebe dacă nu cumva acesta suferea de un ulcer stomacal. Pictorul Thomas Hudson a pictat atât de mulţi bărbaţi în această ipostază, încât contemporanii săi s-au întrebat dacă pur şi simplu, acesta nu se pricepea să picteze şi mâini. Revenind la Napoleon, cuceritorul chiar a murit în urma unui cancer gastric avansat, provocat de o infecţie bacteriană care cauzează ulcer stomacal.

@shutterstock



Recente

Prințesa Roz  foto   Shutterstock jpg
mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg