De ce ţi se înroşeşte faţa

1 68712 original jpg jpeg

În mod normal, obrajii roşii dau de gol o persoană timidă, ruşinoasă, care nu-şi poate gestiona pe moment stările tensionate. Roşeaţa feţei se poate transforma, însă, într-o problemă estetică permanentă, reprezentând un adevărat disconfort pentru persoana în cauză.

Înroşirea feţei are loc când creşte fluxul de sânge de la nivelul pielii şi poate fi însoţită de căldură,fiebinţeală,roşeaţa gâtului sau a pieptului. Cauzele acestei neplăceri pot fi multiple:alimentaţia nesănătoasă şi excesul de aditivi alimentari,dezechilibrele hormonale,consumul de alcool,alergiile,reacţiile la anumite medicamente,emoţiile şi stările anxioase,menopauza,expunerea la temperaturi scăzute. Factori declanşatori pot fi şi afecţiunile pielii,acneea şi rozaceea,poluarea,fumatul,produsele cosmetice nepotrivite sau expirate,băile fierbinţi,expunerea îndelungată la soare. Pentru a elimina roşeaţa,trebuie întâi să depistezi care sunt cauzele acesteia şi să foloseşti produse speciale de îngrijire şi cosmetice destinate pielii sensibile. 

Simptom frecvent al cuperozei

Dacă ai tenul fie uscat,fie seboreic şi ţi-au apărut pe faţă,în special pe pomeţi şi pe aripile nasului,bubiţe roşii sau violet,dure ori granuloase,este posibil să suferi de cuperoză,stadiu evolutiv al rozaceei,o boală a pielii.Afecţiune frecventă şi permanentă,aceasta apare în special la femeile cu vârste între 30 şi 50 de ani şi presupune dilatarea excesivă a vaselor de sânge din zona superficială a pielii,care ajung să se spargă. Cuperoza se agravează în sezonul rece,fiind favorizată de condiţiile meteo nefavorabile:vânt,frig,ger. Poate fi tratată cu antibiotice,creme antibacteriene şi antiinflamatoare,dar şi cu ajutorul unor intervenţii locale cu laser. De asemenea,în farmacii se găsesc produse de îngrijire zilnică anticuperoză care calmează pielea şi au proprităţi decongestionante.

Info

Potrivit unor studii recente,cuperoza se ameliorează dacă aplici pe faţă emulsie de castan.

Soluţii naturiste antiroşeaţă

Pune trei linguri de muşeţelîntr-un litru de apă clocotită şi lasă-le să stea 10 minute,într-un vas acoperit. Înmoaie dischete de bumbac în această infuzie şi aşază-le pe zonele cu roşeaţă. După un sfert de oră,clăteşte faţa cu apă călduţă. Este bine să aplici comprese de două-trei ori pe zi.

În completarea tratamentului medicamentos,aplică zilnic pe faţă o cataplasmă cu pudră de seminţe de schinduf,care se găseşte la magazinele cu produse naturiste,şi lasă să acţioneze cel mult o oră. Îndepărtează cu apă călduţă.

Dimineaţa şi seara,aplică pe locul afectat ulei de primulă sau luminiţa nopţii şi masează până intră bine în piele.

Pune în blender un cartofcrud fără coajă şi întinde pe faţă pasta rezultată. Lasă să acţioneze cel mult 20 de minute,apoi spală-te cu apă caldă. Repetă procedeul în fiecare zi,până la vindecare.



Recente

Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg