De ce trebuie neapărat să vă înlocuiţi rimelul la fiecare 3 luni
Probabil că aţi auzit că, la fel ca periuţele de dinţi, ar trebui să vă înlocuiţi rimelul la fiecare 3 luni. Dar abia când iubitul dvs. rimel a început să vă irite la ochi aţi început să vă întrebaţi de ce. Se pare că nu este vorba doar de producătorii de cosmetice care doresc să vândă mai multe produse - chiar ar trebui să schimbaţi rimelul la fiecare 3 luni.
De fiecare dată când aplicaţi bagheta aceea de rimel pe genele dvs., apoi puneţi bagheta înapoi în rimel, bacteriile se alătură „petrecerii” din tub. Vă contaminaţi rimelul de fiecare dată când îl folosiţi. Şi, deşi conservanţii din rimel îşi fac treaba la început, toate bacteriile din rimel înseamnă că aceştia devin din ce în ce mai puţin eficienţi în timp.
Mediul umed şi întunecat al tubului de rimel este terenul perfect de reproducere pentru bacterii. Mergeţi şi verificaţ ingredientele din rimelul dvs. Primul dintre ele este apa, nu-i aşa? Apa este necesară pentru a obţine o formulă potrivită pentru un rimel care să alunece pe genele tale. Dar apa este exact ceea ce au nevoie bacteriile pentru a se dezvolta.
Rimelul şi eyelinerul lichid sunt deosebit de problematice, deoarece, spre deosebire de majoritatea produselor pe bază de apă, puneţi aplicatorul înapoi în tub de fiecare dată. Acesta este motivul pentru care rimelul şi eyelinerul lichid sunt produsele de machiaj cu cea mai scurtă durată de viaţă şi de ce este atât de important să înlocuiţi rimelul în mod regulat.
97,9% dintre femei folosesc machiajul după data de expirare
Dar cele mai multe dintre noi continuăm să ne folosim rimelurile cu mult după data limită de utilizare recomandată. Un studiu efectuat pe studentele la medicină din Brazilia a constatat că 97,9% dintre ele au recunoscut că folosesc machiajul după data de expirare. Rimelul a fost produsul cel mai frecvent menţionat.
Cercetătorii din cadrul studiului brazilian care au încercat să afle când trebuie să înlocuiască rimelul au găsit Staphylococcus aureus în 79% dintre mostrele de rimel de la studente, iar Pseudomonas aeruginosa în 13% dintre rimelurile expirate ale acestora. Studiul nu menţionează cât de expirate erau rimelurile.
Cu toate acestea, un alt studiu arată nivelurile de contaminare microbiană după utilizarea rimelului timp de doar trei luni. În acest studiu, 40 de femei au folosit rimelul în fiecare zi timp de trei luni. La sfârşitul celor trei luni, 36,4% dintre tuburile de rimel conţineau creştere microbiană. Aceşti microbi erau în principal Staphylococcus epidermidis, specii de Streptococcus sau ciuperci.
Autorii acestui studiu au considerat că utilizarea unui rimel timp de trei luni a fost limita exterioară. Aşadar, dacă v-aţi întrebat cât de des ar trebui să înlocuiţi rimelul, probabil că este mai devreme decât credeţi.
Deci, care este problema cu microbii din rimel? Microbii sunt peste tot, nu-i aşa?
Aplicaţi rimelul pe gene, care sunt chiar lângă ochii dvs. Pseudomonas aeruginosa este un tip de bacterie care poate duce la infecţii la oameni. Zgârierea ochiului cu o baghetă de rimel a dus la infecţii oculare grave şi la deteriorarea vederii. Este rar, dar s-a întâmplat.
Staphylococcus epidermis este un alt tip de bacterie care poate cauza probleme grave de sănătate, iar aceasta este şi mai problematică deoarece nu răspunde bine la antibiotice.
La persoanele sănătoase, niciuna dintre aceste bacterii nu ar trebui să cauzeze prea multe probleme. Dar pentru cineva cu un sistem imunitar slăbit, poate fi o mare problemă.
Şi chiar şi pentru o persoană sănătoasă, aceste bacterii pot provoca iritaţii şi chiar infecţii oculare. Nu e de mirare că vi se iritau ochii atunci când aplicaţi rimelul expirat.
Aşadar, când ar trebui să vă înlocuiţi rimelul?
Nu trebuie să renunţaţi la acel rimel Maybelline pentru totdeauna. Dar trebuie să fiţi sensibilă, iar dacă v-aţi întrebat cât de des să cumpăraţi un rimel nou, acum ştiţi că ar trebui să fie la fiecare trei luni.
În ceea ce ne priveşte, am început să scriem data pe tubul de rimel şi să punem un memento în telefon, astfel încât să ne amintim să îl înlocuim la fiecare trei luni.