Dieta fructariană i-a adus succesul lui Steve Jobs. Cunoscuţii se plângeau că era certat cu apa şi cu săpunul
Când spui Steve Jobs, spui telefoane inteligente şi alte gadgeturi utile. Faptul că mulţi dintre noi ne petrecem jumătate din timpul zilei folosind smartphone-urile nu este vina noastră, ci a lui Steve Jobs (1995-2011). Puţini oameni au avut un impact atât de mare asupra vieţii tuturor.
Steve Jobs a fost o figură remarcabilă, iar lui viaţa lui, demnă de film, i-a făcut pe producătorii de la Hollywood să nu stea mult pe gânduri. Actorul Ashton Kutcher l-a portretizat pe Steve Jobs pe marile ecrane şi a intrat atât de bine în rol, încât apoi a ajuns în spital, în 2013. Diagnosticul: probleme pancreatice, cauzate de stilul alimentar precar.
Pentru a intra mai bine în pielea personajului, Ashton a devenit fructarian, adoptând stilul alimentar al lui Jobs, în anii ‘70. Ce înseamnă să fii fructarian? După cum sugerează şi numele, cei care ţin această dietă mănâncă numai fructe. Unii consumă, din când în când, nuci şi seminţe, dar Jobs mânca doar fructe. Se poate crede că era vorba despre o dietă sănătoasă, însă a mânca doar fructe este la fel de nesănătos cu a consuma bere şi cârnaţi toată ziua. Mâncând doar fructe, se pierd acizii graşi esenţiali şi vitamina B.
Jobs a constatat că poate să ducă la extrem acest stil alimentar şi că poate mânca un singur tip de fructe, pere sau mere, săptămâni la rând. Dieta cu pere i-a accelerat digestia şi tranzitul intestinal. A doua, cea cu mere, în afara de impactul avut asupra respiraţiei sale, care a devenit fructată, şi asupra metabolismului şi greutăţii corporale, s-a dovedit a fi o mişcare genială. Şi anume, i-a dat ideea pentru numele companiei, pe care a înfiinţat-o în Cupertino, California, în 1976. Pe măsură ce a trecut timpul, Jobs a dovedit că nu era cel mai empatic şef, ba chiar era cunoscut ca fiind manipulator, autoritar şi deloc interesat de cei care nu erau la nivelul lui.
Colegii spuneau că „mirosea îngrozitor‟
La Atari, compania de jocuri pe calculator unde şi-a început cariera, echipa a fost mai mult decât mulţumiţtă de Steve Jobs, deoarece era inteligent şi plin de idei. Cu toate acestea, oamenii din jurul îl evitau şi încercau să nu lucreze alături de el. Motivul: Steve Jobs „mirosea îngrijorător‟, spuneau colegii. Nu era vorba despre mici incidente, Jobs avea un miros corporal greu, de dimineaţa până seara. De ce? Pentru că nu se spăla. Omul care avea să evolueze enorm era cunoscut şi ca fiind extrem de leneş. Abia se ridica din pat sau de pe scaun şi îi era lene şi să se încalţe. Nu de puţine ori, angajaţii şi cei din jurul său s-au arătat oripilaţi de faptul că îşi punea picioarele murdare pe birou, chiar şi în public.
@shutterstock