Dieta fructariană i-a adus succesul lui Steve Jobs. Cunoscuţii se plângeau că era certat cu apa şi cu săpunul

1 shutterstock 88895851 jpg jpeg

Când spui Steve Jobs, spui telefoane inteligente şi alte gadgeturi utile. Faptul că mulţi dintre noi ne petrecem jumătate din timpul zilei folosind smartphone-urile nu este vina noastră, ci a lui Steve Jobs (1995-2011). Puţini oameni au avut un impact atât de mare asupra vieţii tuturor.

Steve Jobs a fost o figură remarcabilă, iar lui viaţa lui, demnă de film, i-a făcut pe producătorii de la Hollywood să nu stea mult pe gânduri. Actorul Ashton Kutcher l-a portretizat pe Steve Jobs pe marile ecrane şi a intrat atât de bine în rol, încât apoi a ajuns în spital, în 2013. Diagnosticul: probleme pancreatice, cauzate de stilul alimentar precar.

Pentru a intra mai bine în pielea personajului, Ashton a devenit fructarian, adoptând stilul alimentar al lui Jobs, în anii ‘70. Ce înseamnă să fii fructarian? După cum sugerează şi numele, cei care ţin această dietă mănâncă numai fructe. Unii consumă, din când în când, nuci şi seminţe, dar Jobs mânca doar fructe. Se poate crede că era vorba despre o dietă sănătoasă, însă a mânca doar fructe este la fel de nesănătos cu a consuma bere şi cârnaţi toată ziua. Mâncând doar fructe, se pierd acizii graşi esenţiali şi vitamina B.

Jobs a constatat că poate să ducă la extrem acest stil alimentar şi că poate mânca un singur tip de fructe, pere sau mere, săptămâni la rând. Dieta cu pere i-a accelerat digestia şi tranzitul intestinal. A doua, cea cu mere, în afara de impactul avut asupra respiraţiei sale, care a devenit fructată, şi asupra metabolismului şi greutăţii corporale, s-a dovedit a fi o mişcare genială. Şi anume, i-a dat ideea pentru numele companiei, pe care a înfiinţat-o în Cupertino, California, în 1976. Pe măsură ce a trecut timpul, Jobs a dovedit că nu era cel mai empatic şef, ba chiar era cunoscut ca fiind manipulator, autoritar şi deloc interesat de cei care nu erau la nivelul lui.

Colegii spuneau că „mirosea îngrozitor‟

La Atari, compania de jocuri pe calculator unde şi-a început cariera, echipa a fost mai mult decât mulţumiţtă de Steve Jobs, deoarece era inteligent şi plin de idei. Cu toate acestea, oamenii din jurul îl evitau şi încercau să nu lucreze alături de el. Motivul: Steve Jobs „mirosea îngrijorător‟, spuneau colegii. Nu era vorba despre mici incidente, Jobs avea un miros corporal greu, de dimineaţa până seara. De ce? Pentru că nu se spăla. Omul care avea să evolueze enorm era cunoscut şi ca fiind extrem de leneş. Abia se ridica din pat sau de pe scaun şi îi era lene şi să se încalţe. Nu de puţine ori, angajaţii şi cei din jurul său s-au arătat oripilaţi de faptul că îşi punea picioarele murdare pe birou, chiar şi în public.

@shutterstockRecente

WhatsApp Image 2023 06 09 at 15 00 39 jpeg
comunicat 1920x1080 png
Șeica Moza foto  Shutterstock jpg
Barbarella jpeg
WhatsApp Image 2023 06 02 at 00 58 51 jpeg
Bebe Rexha se lupta cu kilogramele in plus Sursa foto shutterstock 2271496475 jpg
Afis LineUp FULL  cu Parteneri  16p9 1920x1080px NVS  Digital RE 8iun png
Arnold Schwarzenegger foto  Shutterstock jpg
Kate Middleton foto  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
Eva Mendes foto  Shutterstock jpg
actriță pe covorul roșu sursa  Shutterstock jpg
Frica de zbor jpg
angelina Jolie foto  Shutterstock jpg
Vedete care sufera de tulburare bipolara Sursa foto shutterstock 1604341012 jpg
Arnold Schwarzenegger jpg
Copii jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Zodiacul pasarilor Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg