E indicat să faci duş dimineaţa sau seara? Ce părere au dermatologii

1 shower 1502736 1280 jpg jpeg

Unii preferă să facă duş dimineaţa, alţii înainte de a merge la culcare. Persoanele care fac duş seara spun că au un somn mai bun după un duş, iar cei care se spală la prima oră a dimineţii se simt mai pregătiţi pentru o nouă zi. Descoperă avantajele şi dezavantajele ambelor categorii.

Cei care fac duş dimineaţa încep ziua mai bine. Duşul dimineaţa îi face să se simtă gata să-şi ducă treburile la bun sfârşit. Specialiştii dermatologi sunt de acord că duşul de dimineaţă te ajută să te trezeşti, te revigorează şi-ţi pune circulaţia sângelui în mişcare, mai ales dacă oscilezi temperatura de la cald la rece, cât este suportabil. Încearcă să faci de 3 ori trecerea de la cald la rece. Pe de altă parte, cei care fac duş seara primesc un alt beneficiu. Potrivit dermatologilor, ei elimină efectele poluării asupra pielii lor. În acelaşi timp, duşurile de seară acţionează ca un fel de curăţare mentală, care se adaugă curăţării corpului, ceea ce te ajută să scapi de tensiunea şi stresul de peste zi.

Când este mai bine să faci duş?

Deoarece baia sau duşul de seară curăţă corpul, după o zi în care ai transpirat, te-ai expus la poluare şi praf, în timp ce te ajută să scapi şi de stres, se pare că acest moment al zilei este cel mai indicat pentru spălare, cu atât mai mult în timpul sezonului rece, când nu este indicat să ieşi din casă la scurt timp după o baie atunci când temperaturile sunt scăzute.

Apa fierbinte nu are efect benefic

Majoritatea preferaă duşurile fierbinţi, mai ales când zilele sunt reci. Apa nu pare niciodată suficient de fierbinte, dar dermatologii indică faptul că apa fierbinte afectează în mod negativ pielea care devine mai uscată şi îşi pierde funcţie de protecţie prin eliminarea stratului de barieră epidermică. Dacă deja ai pielea uscată şi dacă suferi de eczeme, un duş fierbinte este contraindicat.

Prea multe duşuri nu sunt recomandate tuturor

Ai putea crede că dacă există beneficii atât pentru duşurile de dimineaţă, cât şi pentru cele de seară, ai putea să le faci pe amândouă. Din păcate, prea multe duşuri pot deteriora cel mai mare organ al corpului: pielea. Dacă nu ai probleme ale pielii, ca eczemele sau deshidratarea, şi dacă usuci şi hidratezi bine pielea după baie, atunci nu este o problemă să faci mai multe duşuri pe zi, altfel îţi vor afecta mai mult sănătatea pielii.

Ce săpun este indicat?

Cele mai multe tipuri de săpunuri conţin ingredientele care fac spumă. Potrivit specialiştilor, produsele spumante afectează pielea, deteriorând stratul exterior şi funcţia barierei epidermice. Acest strat este important pentru a-ţi proteja pielea şi trebuie să funcţioneze pentru a avea o piele sănătoasă. O variantă bună de curăţare a pielii este aceea de a folosi un ulei de baie sau de duş aplicat pe pielea umedă. Acesta oferă hidratarea necesară şi protejează pielea. După îmbăiere, nu uita să foloseşti o cremă hidratantă, mai ales atunci când te afli în sezonul rece.Recente

Jessica Simpson  Instagram jpg
Priyanca Chopra Jones shutterstock 2083738132 jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck jpeg
nuntă Prințul Harry, Meghan Markle foto  Shutterstock jpg
Click! pentru femei Nr 3  2023 jpeg
Menopauza jpg
Ireland Baldwin jpg
Pamela Anderson carieră foto  Shutterstock jpg
Papa Benedict sursa  Shutterstock jpg
Iti place muzica live Iata top 3 restaurante pe care nu trebuie sa le ratezi in Bucuresti jpg
zi norocoasa shutterstock 1937419057 jpg
Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg
Dans jpg
jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg