Fă-ţi singură şamponul!

bicarbonat de sodiu pentru păr jpeg

Asta în cazul în care ai un pic de timp la dispoziţie şi chiar îţi place să experimentezi ceva nou. Rezultatul poate fi de 10 ori mai bun decât variantele găsite pe piaţă, ingredientele pe care le vei folosi vor fi naturale, deci, eu zic că merită!

Cel mai simplu şampon se face cu un litru de apă şi 100 grame de fulgi de săpun. Apa se aduce la fiert. Opreşte focul şi toarnă apa caldă peste fulgii de săpun. Amestecă până când aceştia se dizolvă.  După ce amestecul s-a răcit,se depozitează într-o sticlă de plastic.

Poţi varia această reţetă prin adăugarea de uleiuri esenţiale în şamponul obţinut. Lavanda este un ingredient calmant,iar menta şi citricele sunt revigorante. Experimentează cu diferite uleiuri pentru a găsi ceva pe placul tău. Dacă vrei să adaugi uleiuri esenţiale în şampon,amestecă între 4 şi 8 picături de ulei,într-o linguriţă de spirt sau orice alt alcool de frecţie.

Poţi folosi această reţetă şi pentru a face un şampon pe bază de plante. În loc de apă plată,foloseşte o infuzie de plante. Rozmarinul este bun pentru părul închis la culoare,în timp ce muşeţelul poate fi folosit pentru părul deschis. Dacă părul tău este prea gras sau prea uscat,fă o infuzie de rădăcină de brusture,frunze de tătăneasă,urzici şi frunze de rozmarin. Acest mix va ajuta la refacerea echilibrului natural al părului.

Un şampon bun pentru părul foarte uscat se face cu 1 ceaşcă de şampon de bază (făcut de tine),amestecat cu un sfert de ceaşcă de ulei de măsline,avocado sau ulei de migdale. Acestea elimină uscăciunea cauzată de clorul din piscine sau de expunerea îndelungată la soare.

Încearcă!Recente

pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg