Ghid de utilizare a lămâilor pentru îngrijirea părului, a unghiilor şi a pielii

Lămâile conţin proprietăţi antibacteriene şi antifungice, motiv pentru care sunt un ingredient esenţial în îngrijirea părului, a unghiilor şi a pielii. În funcţie de problemele cu care te confrunţi, sucul de lămâie se foloseşte în amestec cu alte ingrediente naturale.
Lămâie şi miere pentru combaterea coşurilor şi a punctelor negre de pe faţă
Acest amestec este cel mai eficient când vine vorba de îndepărtarea coşurilor şi a punctelor negre de pe ten. Sucul de la o jumătate de miere se amestecă cu o linguriţă de mire. Compoziţia afectată se aplică pe toată faţa şi se lasă să acţioneze 10 minute,înainte de a o îndepărta cu apă călduţă.
Lămâie şi ulei de cocos pentru un păr strălucitor şi catifelat
Dacă părul tău este uscat şi lipsit de strălucire,îţi recomandăm să foloseşti un balsam natural pe bază de lămâie şi ulei de cocos. Substanţele din compoziţia sucului de lămâie stimulează creşterea părului prin îmbunătăţirea fluxului sangvin de la nivelul scalpului,în timp ce uleiul de cocos hidratează scalpul şi părul. Ingredientele se amestecă în proporţii egale.
Lămâie şi oţet din cidru de mere pentru îndepărtarea mătreţii
Această combinaţie tratează problemele scalpului uscat. Aşadar,dacă te confrunţi cu mătreaţă,amestecă 4 linguri de oţet din cidru de mere cu 4 linguri de suc de lămâie. Dacă ai părul bogat şi lung,dublează sau triplează cantităţile,însă ai grijă să foloseşti ingredientele în proporţii egale.
Lămâie şi ulei de măsline pentru întărirea unghiilor
Unghiile îngălbenite sau care se exfoliază ori se rup cu uşurinţă pot fi tratate cu uşurinţă prin folosirea unui amestec pe bază de lămâie şi ulei de măsline. Tot ce trebuie să faci este să-ţi ţii unghiile într-un bol în care ai pus până la jumătate ulei de măsline,apoi ai adăugat 4-5 picături de suc de lămâie. După 10 minute,spală-te pe mâini cu apă călduţă. Repetă tratamentul de două ori pe săptămână.