Greta Thunberg își donează toți banii. Cum se întreține activista?

De când a devenit cea mai cunoscută activită a mediului din lume, în urmă cu câțiva ani, cu toții am ajuns să ne întrebăm cum se întreține adolescenta, cine îi plătește călătoriile internaționale și restul cheltuielilor avute.

image

La 19 ani, e greu să te întreții singur, să faci destui bani încât să reușești să-ți plătești facturile și să-ți mai rămână și pentru bilete de tren sau cheltuieli de călătorie. Oare ce avere are Greta și ce meserii au părinții ei?

Cu toate că a spus de la început că nu militează pentru conservarea naturii din considerente financiare – nici n-ar fi avut cum, pentru că domeniul nu e deloc profitabil! – Thunberg a primit destule premii consistente în toată cariera ei de activistă, iar acest lucru ridică întrebări cu privire la banii pe care adolescenta îi are pe mână.

Greta se laudă cu faptul că nu face multe cumpărături, din simplul motiv că recicleză și nu vrea să afecteze planeta prea mult, și că donează cam toți banii pe care-i câștigă proiectelor caritabile. Cu alte cuvinte, banii nu sunt o prioritate pentru tânără și nici stilul de viață luxos n-o interesează deloc.  

De fapt, adolescenta a recunoscut că e, în principiu, întreținută de părinții ei, lucru care-i oferă luxul de-a dona toți banii pe care-i câștigă fără să stea prea mult pe gânduri. Într-o postare de pe Facebook, din 2019, Greta a explicat că părinții ei îi plătesc biletele de călătorie din întreaga lume și cazările de pe oriunde ajunge. Iar acest lucru îi permite să lupte neîncetat pentru salvarea planetei gratis, fără să perceapă tarife nimănui.

„Sunt perfect independentă și nu mă reprezint decât pe mine”, a scris la acea vreme tânăra activistă. „Și tot ce fac fac pe gratis, nu am primit niciun ban și nicio promisiune de viitoare plăți”, a continuat aceasta. „Și lucrurile vor rămâne așa, bineînțeles! Eu, sincer, n-am întâlnit niciun activist de mediu care să militeze pentru acest lucru pentru bani. Asemenea idee este, pur și simplu, absurdă!”, a conchis mica vedetă.

Mai mult, Thunberg a declarat că-și donează tot profitul obținut de pe urma publicării cărților ei, dar și banii primiți ca premiu. Și nu sunt deloc puțini! În aprilie 2020, organizația daneză Human Act i-a acordat Gretei premiul lor special, care a venit la pachet cu 100.000 de dolari. Adolescenta i-a donat mai departe celor de la UNICEF.

Apoi, în iulie 2020, a donat nu mai puțin de 1 milion de dolari, adică Premiul pentru Umanitate Gulbenkian. Atunci a spus celor de la The Guardian că premiul reprezenta „mai mulți bani decât îmi pot eu imagina”.

Dar ce sunt părinții Gretei de-și permit să o întrețină pe activită?

Mama ei, Malena Ernman, este o cântăreață de operă cunoscută în întreaga lume, care a renunțat la cariera sa și la turneele mondiale pentru a boicota călătoriile aeriene, care poluează mult. Averea Malenei este de 1,2 milioane de dolari.

Tatăl Gretei, Svante Thunberg, a lucrat decenii întregi ca actor, dar, în ultima vreme, a început să lucreze pentru fiica lui. O însoțește pe Greta în toate călătoriile ei, chiar și în deplasarea cu zero emisii din Europa în SUA și invers. Averea acestuia se ridică la 300.000 de dolari.

Forto - Shutterstock



Recente

shutterstock 2353299337 jpg
Liam Diddy jpg
shutterstock 2464171741 jpg
Târgul Vrăjitoarelor OCC jpeg
V2 (1) png
P  Diddy  foto   Shutterstock jpg
Francesca Eastwood  foto   Shutterstock jpg
Rihanna (1) jpg
ketchup  foto   Shutterstock jpg
Kanye West  foto   Shutterstock jpg
Dudley Moore  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2249337991 jpg
Snapinsta app 462030422 18022603226581291 5365278647779100844 n 1080 jpg
Viata de roman a vloggeritei Anyta  Sursa foto arhiva personala jpg
Laura, Ada si Adela Retreat Vama Veche  jpg
terapia prin țipăt  foto   Shutterstock jpg
Brittany Murphy  foto   Shutterstock jpg
Click! pentru femei Nr  21   2024 jpg
7 michael jackson si lisa marie presley profimedia 0035714503 jpg jpeg
2 semne zodiacale cu noroc la bani in octombrie 2024  Sursa foto shutterstock 2278530341 jpg