Halle Berry, diagnosticată greșit cu herpes: „Simțeam că am lame de ras în vagin‟

Poate că sunt faimoase și bogate, însă celebritățile nu sunt imune la diagnosticele puse greșit. Este și cazul actriței Halle Berry, care a trecut printr-o astfel de experiență! 

image

Invitată la summitul „A Day of Unreasonable Conversation‟, din Los Angeles, destinat sănătății femeilor, Halle Berry i-a povestit Primei Doamne a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, cum a speriat-o o eroare medicală. 

Înainte să intre la menopauză, vedeta a experimentat perimenopauza, adică starea de tranziție a organismului care marchează încheierea perioadei fertile. În această etapă, o femeie se poate confrunta cu tulburări fizice, emoționale și mentale, iar starea ei poate fi afectată. Cele mai întâlnite manifestări ale perimenopauzei sunt: bufeurile, uscăciunea vaginală și tulburările de somn, pentru care există tratamente disponibile. 

Citește și: Menopauza poate provoca pierderea gustului și mirosului? Simptome neobișnuite 

Actrița, în vârstă de 57 de ani, care suferă de diabet de la vârsta de 20 de ani, a dezvăluit că a simțit pe propria piele ce înseamnă perimenopauza, notează „Best Life‟. Halle Berry a povestit că a simțit o durere extremă după actul sexual, iar medicul său i-a pus un diagnostic greșit, și anume herpes:

„Simțeam că am lame de ras în vagin. Am fugit la ginecolog și am vrut să aflu ce se întâmplă. El mi-a spus că este vorba despre cel mai rău caz de herpes pe care l-a văzut vreodată.‟ 

Ce a făcut vedeta? 

Vezi și: Metode simple și eficiente pentru ameliorarea simptomelor menopauzei

După ce medicul i-a spus că are herpes, Halle Berry și partenerul ei de viață, muzicianul Van Hunt, și-au făcut testele pentru boli cu transmitere sexuală, iar rezultatele au fost negative la ambii.

„Apoi, mi-am dat seama că acesta a fost un simptom al perimenopauzei. Doctorul meu nu avea cunoștințele necesare și nu m-a pregătit. Atunci am știut că trebuie să fac o schimbare‟, continuat actrița, care își dorește să le încurajeze pe femei să se documenteze foarte bine despre ceea ce înseamnă perimenopauza. 

De altfel, potrivit „Clinicii Mayo‟, uscăciunea vaginală poate fi un semn al acestei perioade de traziție, deoarece țesuturile vaginale își pierd consistența, lubrifierea naturală și elasticitatea când nivelurile de estrogen încep să scadă, ceea ce provoacă durere în timpul actului sexual. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg