Hidratare corectă. 10 reguli de bază pentru o piele de catifea

1 75038 original jpg jpeg

Dacă vrei să ai o piele catifelată şi fermă, care să reziste în faţa trecerii timpului şi care să atragă privirile tuturor, secretul stă în ritualul de îngrijire. Şi, cum cea mai importantă parte a acestui proces este hidratarea, ţi-am selectat cele mai importante sfaturi pentru o hidratare corectă, care nu dau greş!

Hidratare corectă a tenului

1. Pentru ca tenul să fie luminos şi catifelat,trebuie să-l demachiezi în fiecare dimineaţă şi seară. Dacă ai un exces de sebum şi pielea pare mult prea lucioasă,te poţi da şi cu o loţiune tonică fără alcool.

2. După curăţarea feţei,ai nevoie de o cremă pe bază de substanţe nutritive,care să hrănească pielea. Poţi alege produsele pe bază de lactate şi ulei de măsline,care să refacă structura tenului afectat de factorii de mediu şi care să te protejeze de razele nocive ale soarelui.

Ai grijă la cearcăne!

3. Produsele aplicate noaptea pătrund mai bine în piele decât în timpul zilei. De aceea, ca să ai parte de o hidratare corectă, aplică-ţi o cremă specială înainte să adormi. Acelaşi lucru îl poţi face şi pentru restul corpului. Dă-te cu cremă pe mâini,apoi îţi poţi pune mănuşi de unică folosinţă lejere,ca produsul să acţioneze pe timpul nopţii. Pentru picioare,ai nevoie de un unt intens hidratant şi o cremă pentru călcâie,iar apoi îţi pui şosete de bumbac.

4. Zona din jurul ochilor este mai pretenţioasă,aşa că este bine să te dai cu un anticearcăn zi de zi. La fel de important este să-ţi aplici săptămânal câte o mască hidratantă pentru întreaga faţă.

Hidratare corectă a buzelor

5. Buzele nu au glande sebacee proprii,aşa că se pot deshidrata foarte repede,mai ales primăvara,când vântul îşi face de cap. Este indicat să ai mereu la tine un balsam de buze sau să te dai cu miere de albine. La fel de hrănitoare pentru această parte a feţei este şi vaselina din comerţ.

6. Spală-te pe mâini cu apă călduţă,nu fierbinte. Aceasta din urmă creşte cantitatea de ulei înlăturată de pe piele. Apoi „tapează“ uşor mâinile cu un prosop moale şi curat.

Îngrijirea pielii de pe mâini

7. O hidratare corectă a mâinilor presupune să aplici un strat subţire de ulei de măsline pe mâini atunci când încă nu sunt uscate complet.

8. Dă-te cu un strat gros de loţiune hrănitoare pe spatele palmelor. Freacă-le una de cealaltă,pentru a evita ca ele să devină unsuroase.

Hidratare corectă - exfolierea este foarte importantă

9. Exfoliază-ţi pielea de pe corp ca să scapi de celulele moarte. Aplică un gel de gomaj cu mişcări circulare şi apoi clăteşte cu apă din abundenţă. În acest fel,crema hidratantă va intra mult mai bine în piele.

10. După fiecare baie,dă-te pe corp cu o loţiune intens hidratantă.Recente

Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg
Coperta CPF 20 jpg
regina cu catelul jpg
Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice serial Friends jpg
Amal si George Clooney jpg
Un obiect extraterestru descoperit în mormântul faraonului Tutankhamon sursa foto  Shutterstock jpg
Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
2 copii print george printesa charlotte png png
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg